Curiozități
Îmi place

La mulți ani, EU 261!

11 februarie 2017
12818 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 2 minute
La mulți ani, EU 261!

Aviația este despre oameni: aviatori și pasageri, deopotrivă.

Puțini sunt cei care știu că exact acum 13 ani, pe 11 Februarie 2004, a văzut lumina zilei o directivă europeană care vine în sprijinul celor care călătoresc cu avionul și ale căror zboruri sunt întârziate, anulate sau suprarezervate. Deși în vigoare de peste un deceniu, lipsa de informație, dezinteresul sau acceptarea unor oferte paliative, au facut ca mai puțin de 10% dintre pasagerii care trec prin astfel de situații să solicite companiilor aeriene compensații care pot ajunge până la 600 EUR/persoană.

Prin adoptarea unei astfel de legi, Parlamentul European a avut în vedere garantarea unei asistențe minime pentru pasagerii transportului aerian în caz de întârzieri majore sau anulări, precum și protejarea cu precădere a celor mai vulnerabili pasageri.

Citește și  Operatorul Eurowings oferă zboruri pe ruta Cologne - Varadero (Cuba) și retur, de la 248 Euro

Astfel, EU 261 se aplica tuturor pasagerilor indiferent de naționalitate sau cetățenie, care călătoresc (dinspre/către UE) cu o companie aeriană înregistrată în Uniunea Europeană sau (dinspre UE) la bordul unei aeronave a unui operator înregistrat în afara UE.

Iată compensațiile prevăzute de EU 261/2004:

În acest sens, din 2016, în Romania, își desfășoară activitatea cu succes FlightClaim.ro, companie care își oferă gratuit serviciile de obținere a compensațiilor prevăzute de legislația europeană pasagerilor cu mobilitate redusă și copiilor care călătoresc ca și ‘minori neînsoțiți’. Pe siteul acestora regăsiți mai multe detalii despre serviciile pe care această companie le oferă.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

675 postări
46 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *