Lista țărilor din zona galbenă a fost actualizată (11 februarie)

Aeroportul Henri Coandă din București / Foto: BoardingPass

Autoritățile române au actualizat joi, 11 februarie, lista țărilor și regiunilor care sunt încadrate în zona galbenă.

Noua listă intră în vigoare sâmbătă, 13 februarie, la ora 00:00 și include peste 60 de țări și teritorii. Dintre acestea o mare parte o reprezintă țări din Europa.

În ceea ce privește schimbările, în lista țărilor din zona galbenă au fost reintroduse Botswana, Polinezia Franceză, Ungaria, Moldova și Qatar.

Din lista galbenă au fost eliminate Republica Dominicană, Capul Verde, Canada, Croația, Rusia, Africa de Sud și Tunisia.

Zborurile din și către țările și regiunile aflate în lista galbenă nu vor fi suspendate.

Pe lângă asta, toți pasagerii care sosesc în România din țările din lista galbenă trebuie să prezinte din 13 februarie test PCR negativ pentru Covid-19.

Pe scurt:
1. Pentru cei care originează din țări care erau și pe lista precedentă (aici), noile reguli de carantină și testare devin active pe 13 februarie la 00:00;
2. Pentru cei care originează din tari noi adăugate joi, 11 februarie, pe lista de mai jos, noile reguli de carantină și testare devin active pe 15 februarie la 00:00;
3. Companiile aeriene vor fi responsabile să verifice testul negativ la îmbarcare.

Mai multe detalii în documentele de mai jos!

Lista completă a țărilor și regiunilor din zona galbenă (2 pagini)

PDF Embedder requires a url attribute

Reguli de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic (7 pagini)

PDF Embedder requires a url attribute


⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
11
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
11
Share