Lista țărilor din zona galbenă a fost actualizată (4 februarie)

Foto: BoardingPass

Actualizare, joi ora 22:20: Potrivit unei noi hotărâri publicată joi seara de autorități, testul negativ PCR pentru Covid-19 este obligatoriu abia din 12 februarie, detalii aici.
____________
Autoritățile române au actualizat joi, 4 februarie, lista țărilor și regiunilor care sunt încadrate în zona galbenă.

Noua listă intră în vigoare vineri, 5 februarie, la ora 18:00 și include peste 60 de țări și teritorii. Dintre acestea o mare parte o reprezintă țări din Europa.

În ceea ce privește schimbările, în lista țărilor din zona galbenă au fost reintroduse printre altele și Capul Verde, Republica Dominicană, Eswatini, Guernsey, Kuweit, Maldive, Malaezia, Macedonia de Nord și Peru. Au fost eliminate Danemarca și Costa Rica

Zborurile din și către țările și regiunile din Europa aflate în lista galbenă nu vor fi suspendate.

Pasagerii care sosesc în România din țările prezente în lista galbenă sunt obligați să stea în carantină timp de 14 zile în timp ce cei care vor petrece în țara noastră maxim 3 zile vor fi scutiți de carantină dacă prezintă un test Covid-19 negativ efectuat cu cel mult 48h înainte de a intra în România.

Pe lângă asta, toți pasagerii care sosesc în România din țările din lista galbenă trebuie să prezinte din 12 februarie test PCR negativ pentru Covid-19, detalii aici.

Art.2 – (1) La intrarea în România, persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat prevăzute la art. 1, au obligația prezentării certificatului unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară.

De asemenea, persoanele care au fost vaccinate ambele doze de vaccin anti-Covid 19 sunt exceptate de la carantină la sosirea în România dintr-o țară aflată pe lista galbenă, detalii aici.

Pe lângă acestea, autoritățile române au decis în urmă cu o săptămână și următoarele excepții de la carantină:
– sunt exceptate de la măsura de carantină persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la intrarea în țară;
– sunt exceptate de la măsura carantinării instituită în conformitate cu prevederile legii 136/2020 republicată, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, persoanele care au avut contact cu un caz confirmat pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, dacă se dovedește prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms, că acestea au avut cel puțin un test pozitiv în ultimele 90 de zile anterioare producerii contactului și au trecut cel puțin 14 zile de la data primului test pozitiv și până la data contactului.

De asemenea, alte categorii de persoane care sunt exceptate de la măsura carantinei sunt: șoferii mașinilor de marfă, piloții, mecanicii de locomotivă sau membri ai Parlamentului European.

Lista completă a țărilor și regiunilor din zona galbenă (2 pagini)

PDF Embedder requires a url attribute


⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
33
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
33
Share