Știri
Îmi place

LOT Polish Airlines își va mări flota cu 6 Boeing-uri 737-800NG, primele vor sosi în 2017

13 septembrie 2016
7134 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 3 minute
LOT Polish Airlines își va mări flota cu 6 Boeing-uri 737-800NG, primele vor sosi în 2017

Consiliul de Administrație al operatorului polonez LOT a decis se pare ca flota lor de aeronave mediu-curier să fie axată pe avioane produse de Boeing. În anul următor aceștia vor achiziționa patru Boeing-uri 737-800NG (Next Generation) și două aeronave noi, probabil același model, iar în 2025 flota acestora va număra 30 de aeronave Boeing 737-800NG sau MAX.

„A fost o decizie de business, nu bazată pe loialitate față de nimeni. Airbus este un foarte bun producător de avioane dar cu Boeing am negociat o mai bună ofertă. Încă negociem detaliile ei, inclusiv tipul aeronavelor, însă este clar că va fi doar de la un producător,” a declarat într-o conferință de presa Rafal Milczarski, CEO-ul LOT Polish Airlines.

„Cu cât flota este mai simplă, cu atât managementul ei este mai ușor. Până acum simplitatea flotei LOT este foarte redusă. Aceasta este și una din problemele companiei, deoarece la mărimea pe care o avem nu este recomandat să deținem 7 tipuri de aeronave în flotă,” a mai adăugat Milczarski.

Citește și  Livrarea primului Airbus A320neo al Pegasus Airlines amânată

Toate aeronavele vor fi achiziționate pe leasing operațional, LOT va plăti doar o rată lunară. Această formă de achiziționare a avioanelor pe termen scurt este mai ieftină, în acest moment operatorul polonez încă declară pierderi și nu își permite să cumpere aeronave noi.

În cele din urmă, în flota LOT în anul 2025 se vor regăsi 30 de aeronave din segmentul mediu-curier. În prezent, acesta este cel mai neglijat segment de aeronave din flota transportatorului – LOT în acest moment operează numai trei aeronave dedicate zborurilor mediu-curier, acestea fiind Boeing-uri 737-400. Noile avioane vor fi, probabil, configurate pentru a oferi peste 150 de locuri, iar varianta MAX va oferi puțin mai multe scaune.

De asemenea, pentru flota dedicată zborurilor lung-curier, LOT se va baza pe avioane americane. Transportatorul a decis deja să mărească numărul de Boeing-uri 787 Dreamliner din flotă. Milczarski nu exclude faptul că unele dintre ele vor fi chiar variante de Boeing 787-9 Dreamliner.

Citește și  Ryanair va recepționa alte 50 de aeronave noi în următoarele 12 luni

Sursa: pasazer.com via forum.fly-ra.com

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

675 postări
46 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *