LOT Polish Airlines își va mări flota pentru a fi mai competitivi

CEO-ul LOT Polish Airlines, Rafal Milczarski, a afirmat că operatorul polonez pregătește upgradarea flotei sale de aeronave narrowbody (cu un singur culoar) pentru a deveni un competitor mai serios pentru companiile low-cost care până acum au reușit să domine piața poloneză dar și cea a Europei de Est.

Într-un interviu acordat agenției Reuters, Milczrski spune că flota existentă a companiei LOT, enumerăm 3 x Boeing 737-400, 10 x Dash 8-400, 6 x Embraer 170LR, 18 x Embraer 175 și 6 x Embraer 190LR, a facut ca ei să nu fie sufficient de competitivi cu operatorii low-cost Ryanair și Wizzair, în principal, operatori care folosesc aeronave mai mari, Boeing 737-800 și Airbus A320 sau chiar A321 pe rute cu cerere ridicată.

Advertisements

Această concurență se pare că le-a dat un impus polonezilor de a creste pe rutele domestice dar și regionale, și deja au avut discuții cu companii de leasing despre posibile opțiuni de mărire a flotei.

Citește și  Țiriac Air își mărește flota cu un avion Cessna 208B Grand Caravan EX

“O decizie va fi luată în foarte curând și aeronavele vor fi recepționate în flota noastră în primul trimestru al anului 2017”, a afirmat Rafal Milczarski, CEO-ul LOT Polish Airlines. De asemenea tot el spune că LOT vrea să își dubleze sau chiar tripleze mărimea flotei sale de aeronave de tip narrowbody (cu un singur culoar).

Flota operatorului mai numără și 6 aeronave Boeing 787-8 Dreamliner, iar alte două aeronave de acest tip urmeză să fie receptionațe de la producătorul american pe parcursul anului viitor.

LOT a fost clientul de lansare al modelului Boeing 787-8 Dreamliner în Europa, primul exemplar fiind recepționat în luna noiembrie a anului 2012. Cabina este configurată cu 18 locuri Business Class, 21 locuri la Economy Premium și 213 locuri la clasa Economic.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share