LOT Polish Airlines: până în 2020 vor să ajungă la 16 Boeing-uri 787 Dreamliner, flotă standardizată și noi rute lung-curier

Boeing 787-8 Dreamliner (SP-LRC) fotografiat la Cracovia // Foto: BoardingPass.ro

Până în 2020 LOT vrea să aibă o flotă de 16 Boeing 787 Dreamliner – de două ori mai mult decât acum. În noua strategie, prezentată astăzi în Krynica, transportatorul a anunțat de asemenea reintrodurerea zborurilor spre New York Newark (EWR) și bilete mai ieftine.

De asemenea până în anul amintit mai devreme LOT intenționează să atingă o rentabilitate susținută și să crească numărul pasagerilor până la 10 milioane de la aproximativ 4,3 milioane, anul trecut. Cota de piață a LOT este de așteptat să crească până la 25%. În 2015 aceasta creșterea a fost de 19,4%.

Punctul de plecare pentru planul nostru de dezvoltarea este cea mai bună utilizare a faptului că piața transportului aerian în Polonia și Europa Centrală și de Est va crește mult mai rapid decât în alte țări europene. Estimăm că numai în Polonia, numărul pasagerilor va crește cu o rată de circa 5 procente pe an. Aceasta este o mare oportunitate pentru noi, spune Rafał Milczarski, CEO al LOT.

Transportatorul polonez intenționează să se concentreze pe zborurile pe distante lungi. LOT vrea să dezvolte o rețea de conexiuni către Asia și America de Nord. În afară de noua conexiune către Seul, care va începe la 17 octombrie, LOT v-a restabili, de asemenea, zboruri de linie situate în apropiere de New York (Newark). Această rută a fost operată până în toamna anului 2012. Începând cu sezonul de vară 2017 această rută va fi operată de 4 iar mai apoi de 5 ori pe saptămână.

“Este o legătură importantă pentru Polonia. Rutele pe distanțe lungi sunt cea mai profitabilă parte a liniilor aeriene și LOT, ca singura companie aeriană din regiune, are potențialul de a le dezvolta. Ne vom concentra în principal pe dezvoltarea conexiunilor către America de Nord și centrele de afaceri majore din Asia. Deosebit de interesante din punctul nostru de vedere sunt conexiunile spre Asia Centrală și Orientul Mijlociu. Amplasarea geografică a Varșoviei ne permite să creăm o ofertă de conexiuni imbatabile către țări precum Kazahstan și Iran” a spus Rafał Milczarski.

Lansarea zborurilor către Kazahstan și Iran au fost menționate în mod repetat de către reprezentanți ai operatorului polonez. Probabil ambele rute vor fi deschise în 2017. LOT va anunța în curând alte noutăți pentru anul viitor. Noile rute pe distanțe lungi și medii vor implica, de asemenea și extinderea ofertei în Europa. Datorită acestui fapt până în 2020 LOT vrea să ajungă la o rată de transfer de 50% în baza sa principală din Varșovia.

Cu toate acestea, Milczarski spune că după 2020, LOT nu v-a avea spațiu suficient în Aeroportul Chopin. În opinia sa va fi nevoie de un nou aeroport central.

“Anul viitor, flotei noastre i se vor alătura primele exemplare de avioane noi. Suntem în etapa finală a negocierilor cu privire la această chestiune. Pentru aceasta ne așteptăm ca livrarea a două noi Boeing 787 Dreamliner (deja comandate). În cele din urmă, încercăm simplificarea și standardizarea flotei noastre” – explică Milczarski.

Aeronavele vor fi achiziționate în cadrul unui contract de leasing operațional, astfel încât LOT nu va fi nevoit sa apeleze la un investitor extern. LOT estimează că, în 2020 va opera un total de aproximativ 70 de aeronave, inclusiv 16 Boeing 787 Dreamliner (în prezent, șase) și aproximativ 15 aeronave noi cu un singur culoar de peste 150 de locuri.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
un comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

RUTĂ NOUĂ: Austrian Airlines zboară de 5 ori pe săptămână de la Viena către Hong Kong

Articolul următor

Spotters, alert! Lufthansa va efectua în 16 octombrie un one-off flight cu Airbus A380 la Sofia

Articole similare

Abonează-te la BoardingPass Plus pentru:

  • ai acces la articolele și analizele publicate în exclusivitate pe site;
  • poți accesa un număr nelimitat de articole publicate pe site;
  • ai acces la profilurile complete ale companiilor aeriene din România;
  • ai acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru;
  • vei fi printre primii care află cele mai importante știri din industrie.
Abonează-te acum nou
Profilul complet al acestei companii aeriene va fi disponibil în curând.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share