Știri
Îmi place

Lucrările de modernizare pentru Aeroportul Baia Mare au fost suspendate

24 februarie 2016
18035 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 2 minute
Lucrările de modernizare pentru Aeroportul Baia Mare au fost suspendate

Conform graficului de execuţie, investiţia propriu-zisă ar urma să înceapă la 1 martie 2016 şi să fie finalizată în termen de 90 de zile. Contractul de execuţie a lucrărilor de modernizare a Aeroportului Internaţional Baia Mare a fost semnat în 16 decembrie 2015, oficialii aeroportului aşteptând acum avizarea proiectului tehnic de către Autoritatea Aeronauticii Române.

Strabag AG-Consitrans SRL, firma anagajată pentru acest proiect, a realizat până acum doar lucrări preliminarii, urmând ca execuţia propriu-zisă să demareze în martie.

„Constructorul a parcurs toate etapele premergătoare investiţiei propriu-zise: identificare topografică, prospecţiuni geologice, probe de laborator pentru materialele ce urmează să fie folosite, s-a jalonat noul traseu al drumului comunal către Bozanta Mare şi cel al devierii râului Băiţa, s-a întocmit un grafic de execuţie. Prima zi de execuţie ar urma să fie în 1 martie”, a precizat directorul Aeroportului Baia Mare, Dorin Buda.

Citește și  Pe Aeroportul Tulcea lucrările de modernizare au fost încheiate și se așteaptă curse charter

Oficialii aeroportului sunt în continuare încrezători în finalizarea investiţiei, deşi n-au primit un răspuns la memoriul înaintat, prin care solicitau fazarea lucrărilor, termenul de amânare fiind finele lunii iunie 2016.

„Când pornim cronometrul, au termen 90 de zile. Vor deschide trei şantiere printre care se numără și consolidarea pistei de la aeroport. Din graficul lor de execuţie trebuie lucrat 7 zile din 7, 24 de ore din 24. Aşa e oferta lor. Mai rămân 30 de zile de verificări, reglaje. Toată investiţia trebuie finalizată până în 30 iunie 2016″, a adăugat Dorin Buda.

Chiar dacă nu ar fi fost suspendate cursele aeriene, din cauza investiţiei, acestea ar fi fost oprite, pentru că nu mai erau îndeplinite condiţiile necesare, a mai spus directorul Aeroportului Internaţional Baia Mare.

Citește și  Modernizarea Boeing-urilor 777-200ER KLM a fost finalizată săptămâna trecută

sursa: graiul.ro

 

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

BoardingPass

355 postări
0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *