Știri
Îmi place

Lufthansa ar urma să demită CEO-ul și CFO-ul companiei Brussels Airlines

3 februarie 2018
2007 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 3 minute
Lufthansa ar urma să demită CEO-ul și CFO-ul companiei Brussels Airlines

Potrivit presei belgiene, înlăturarea lui Bernard Gustin din poziția de CEO al companiei Brussels Airlines este inevitabilă. Pentru aeroportul din Zaventem, dispariția companiei aeriene belgiene prin integrarea ei în subsidiara low-cost Eurowings ar fi un dezastru. Mai bine de o treime din numărul de pasageri anual care aterizează sau decolează de pe aeroportul belgian sunt transportați de Brussels Airlines.

Zilele lui Bernard Gustin în funcția de CEO al companiei Brussels Airlines sunt numărate, iar după ce aceste informații au apărut în presă la finalul acestei săptămâni, personalul companiei belgiene a lansat o petiție în sprijinul lui. Conform presei belgiene, Consiliul de Administrație al companiei aeriene, dominat de oameni ai grupului Lufthansa, ar trebui să decidă în cadrul unei ședințe programată luni dacă CEO-ul companiei va fi înlocuit. Gustin a ocupat poziții cheie în cadrul Brussels Airlines timp de peste 10 ani, însă acum, în cazul demiterii, acesta va putea să mai rămână la post până la sfârșitul lunii martie. Directorul financiar, Jan De Raeymaeker, un prieten apropiat al CEO-ului Gustin, ar urma, de asemenea, să fie înlocuit.

Citește și  TAP Portugal a anulat din nou zborurile Lisabona - București - Lisabona; avionul care trebuia să ajungă la București e în Africa

Potrivit L’Echo, cei doi oficiali și-au exprimat dorința de a păstra brandul și modelul de operator hibrid, iar asta ar însemna o împotrivire față de planurile Lufthansa de a integra Brussels Airlines în cadrul subsidiarei sale low-cost, Eurowings. Se pare că și restul angajaților ar susține ideea CEO-ului lor, însă grupul german dorește ca Brussels Airlines să păstreze numai zborurile lung-curier către Africa, iar restul rutelor să fie transferate către Eurowings.

În cazul în care Lufthansa decide să ducă până la final planul de integrare a companiei Brussels Airlines în Eurowings, mai multe departamente, cum ar fi cel de vânzări și marketing, ar urma să fie dizolvate după ce activitatea acestora va fi preluată de angajații Eurowings din Koln.

Cel mai probabil în decursul săptămânii viitoare vom afla soarta celor doi directori dar și companiei belgiene în sine.

Citește și  Ethiopian Airlines a recepționat al doilea Airbus A350 XWB (FOTO)

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

732 postări
51 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *