Lufthansa închiriază un Airbus A350 care a zburat pentru Philippine Airlines

Foto: MASaviation

Lufthansa închiriază un Airbus A350-900XWB care a făcut parte din flota Philippine Airlines de la compania de leasing SMBC Aviation Capital.

Compania germană are în prezent în flotă 17 Airbusuri A350-900XWB și încă 28 comandate, însă datorită cererii crescute din această vară și a retragerii din serviciul comercial în 2020 a unor avioane dedicate zborurilor lung-curier din cauza pandemiei închiriază un A350 care a zburat anterior pentru Philippine Airlines.

Advertisements

Avionul în cauză, înmatriculat RP-C3506, a efectuat primul său zbor în septembrie 2018 și este propulsat de două motoare Rolls Royce Trent XWB.

Configurația sa actuală: 30 de scaune în clasa business, 24 în clasa premium eco și 241 în clasa economică.

Avionul pe care Lufthansa l-a închiriat a zburat sâmbătă, 10 iulie 2021, din Manila spre hubul companiei germane din Munchen și încă este vopsit în livery-ul companiei filipineze.

Citește și  DHL a livrat un miliard de doze de vaccin anti-Covid 19 în peste 160 de țări

În acest moment este neclar când acest Airbus A350 va fi introdus de Lufthansa în serviciul comercial, pe ce perioadă a fost închiriat și dacă interiorul său va fi modificat.

De asemenea, există zvonuri neconfirmate cum că un al doilea A350 ex-Philippine Airlines ar putea ajunge la Lufthansa.

În ceea ce privește compania filipineză, aceasta se confruntă cu mari probleme financiare după ce numărul turiștilor care vizitează Filipine a scăzut dramatic din cauza pandemiei.

Din cauza acestor probleme, Philippine Airlines încearcă încă din mai 2021 să-și restructureze flota și să înapoieze companiilor de leasing cel puțin două Airbusuri A350-900XWB și patru Boeinguri 777-300ER.

Compania filipineză are în flotă printre altele șase Airbusuri A350 și zece Boeinguri 777-300ER.

Advertisements
Total
1
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share