Urmărește-ne

Lufthansa se împrumută cu 9 miliarde de euro de la guvernul german

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Lufthansa se împrumută cu 9 miliarde de euro de la guvernul german

Știri

Lufthansa se împrumută cu 9 miliarde de euro de la guvernul german

Fondul de Stabilizare Economică (WSF) al Germaniei și grupul de bănci KfW deținut de Guvernul de la Berlin vor acorda companiei aeriene imprumuturi de până la nouă miliarde de euro.

Decizia favorabilă companiei Lufthansa a fost luată de autoritățile de la Berlin în decursul zilei de luni după ce săptămâni la rând cele două părți au încercat să ajungă la un acord.

Pentru a ajunge la această înțelegere, în Consiliul de Administrație al Lufthansa se vor alătura doi noi membri numiți de statul german iar renumerația managementului grupului va fi restricționată și prin neplata dividendelor.

În urma discuțiilor, Fondul de Stabilizare Economică (WSF) va împrumuta Lufthansa cu până la 5.7 miliarde de euro iar grupul de bănci KfW deținut de Guvernul de la Berlin cu alte trei miliarde de euro.

Dacă acest împrumut este aprobat de Comisia Europeană, participația Fondului de Stabilizare Economică (WSF) în cadrul grupului Lufthansa va crește la 20% din acțiuni.

De asemenea, dacă Lufthansa nu reușește să plătească înapoi până în 2026 acest împrumut, WSF va mai primi încă 55 din acțiunile grupului german.

În ultimele luni statele Uniunii Europene, și nu numai, au acordat sau garantat împrumuturi de zeci de miliarde de euro companiilor aeriene.

Printre companiile care au beneficiat de împrumuturi care se ridică la ordinul miliardelor de euro se numără Air France, KLM, grupul TUI, și Alitalia.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus