Mai multe zboruri au fost anulate datorită a trei erupții vulcanice

Erupțiile a trei vulcani din Indonezia au întunecat cerul în unele părți ale arhipelagului și au perturbat mai multe zboruri.

Muntele Rinjani în Lombok, în vestul regiunii Nusa Tenggara, vulcanul Sinabung din Sumatra de Nord și Muntele Gamalama în Ternate, Maluku de Nord au erupt pe rând în ultimele două zile.

Advertisements

Nimeni nu a fost rănit, dar zborurile de la două aeroporturi au fost perturbate.

Aeroportul Sultan Babullah din Ternate a fost închis miercuri, pe când Aeroportul Internațional Lombok a fost închis marți timp de mai multe ore.

Cei trei munți fac parte din cei aproximativ 130 de vulcani activi din Indonezia. Arhipelagul în care locuiesc aproximativ 250 de milioane de oameni este predispus la cutremure și erupții vulcanice, deoarece se află de-a lungul “Inelului de Foc” al Oceanului Pacific.

Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al Agenției pentru atenuarea efectelor dezastrelor din Indonezia, a declarat că vulcanii Gamalama și Sinabung au erupt din nou marți seara, aruncând resturi de piatră și cenușă pe o arie considerabilă. Cenușa fierbinte s-a rostogolit pe pantele vulcanului Sinabung pe o distanță mai mare de 2.000 de metri spre sud, către un râu din zonă.

Nugroho a mai spus că fermele și vegetația din jurul celor trei vulcani au fost acoperite cu cenușă gri, însă orașele și satele din apropiere sunt în afara oricărui pericol.

Mai mult de 13.000 de persoane au fost evacuate anul trecut datorită erupțiilor vulcanice, cea mai mare parte din zona Sinabung.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share