Știri
Îmi place

Mai mulți operatori aerieni au refuzat să îmbarce pasageri pe zborurile către SUA ca urmare a decretului dat de Donald Trump

29 ianuarie 2017
7330 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 2 minute
Mai mulți operatori aerieni au refuzat să îmbarce pasageri pe zborurile către SUA ca urmare a decretului dat de Donald Trump

Air France, KLM și EgyptAir sunt doar câțiva dintre operatorii aerieni care au refuzat sâmbătă și duminică îmbarcarea unor pasageri pe zborurile lor către SUA, ca urmare a decretului dat de Donald Trump.

Președintele ales al Statelor Unite ale Americii a ordonat ca cetățenilor musulmani a șapte țări din Orientul Mijlociu să le fie interzisă intrarea în SUA. Cele șapte țări musulmane afectate de decizia lui Donald Trump sunt Iran, Iraq, Yemen, Somalia, Sudan, Libia și Siria. Ca răspuns a acestei decizii, Iran a anunțat că au pus interdicție cetățenilor americani de a mai intra pe teritoriul țării sale.

Air France și KLM au anunțat că pasagerilor cărora le-a fost interzisă îmbarcarea nu au rămas în huburile companiilor din Paris respectiv Amsterdam ci au făcut aranjamentele necesare ca aceștia să se întoarcă la punctul lor de plecare.

Citește și  Cum am plănuit și vizitat America în mai puțin de o lună?

„Am avut grijă de toți acești pasageri, nimeni nu este blocat în Paris, am făcut toate aranjamentele necesare să redirecționăm acești oameni către punctul lor de origine,” a declarat un purtător de cuvânt al grupului Air France-KLM pentru AFP.

Majoritatea operatorilor aerieni care zboară din Europa, Africa și Orientul Mijlociu au informat pasagerii prin SMSuri și emailuri despre acestă interdicție.

În urma deciziei luată de Administrația Trump, mai mulți cetățeni americani dar și imigranți au protestat în numeroase aeroporturi din SUA, însă cel mai amplu protest a avut loc la aeroportul JFK din New York.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

675 postări
46 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *