EXCLUSIV Ministerul Transporturilor: Wizz Air poate zbura din Craiova spre Istanbul

Airbus A321 Wizz Air / Foto: RG Aviation Photography

Wizz Air a primit aprobările necesare din partea Ministerului Transporturilor pentru a zbura regulat între Craiova și aeroportul din Istanbul (Turcia).

Compania aeriană low-cost a solicitat în iunie 2023 aprobările necesare din partea autorităților române pentru a opera zboruri regulate între Craiova și Istanbul, detalii aici.

💡 Înainte de a apărea pe site, abonații BoardingPass Plus au avut acces la aceste informații cu câteva zile mai devreme.

Câteva săptămâni mai târziu, Ministerul Transporturilor a avizat pozitiv solicitarea acesteia și a desemnat compania Wizz Air să opereze zboruri pe această rută.

Într-un răspuns transmis BoardingPass, Ministerul Transporturilor afirmă că Wizz Air poate opera patru zboruri pe săptămână între Craiova și Istanbul din sezonul de iarnă 2023/4.

Totuși, compania aeriană low-cost mai trebuie să obțină și acordul părții turce înainte de lansarea zborurilor, potrivit Ministerului Transporturilor.

În perioada de notificare de două săptămâni, nicio altă companie aeriană nu și-a arătat intenția de a zbura regulat între cele două orașe.

Momentan Wizz Air nu a anunțat oficial că va zbura între aeroportul din Craiova și aeroportul din Istanbul, însă e posibil să o facă în perioada următoare.

Actualmente, nicio companie aeriană nu zboară regulat oe această rută, însă compania aeriană AirConnect operează în fiecare luni și vineri zboruri charter între Craiova și Istanbul pentru Ford.

De-a lungul ultimilor ani, Wizz Air a solicitat aprobări de la Ministerul Transporturilor pentru a opera mai multe rute comerciale regulate între România și Turcia.

Însă, în prezent, compania low-cost maghiară operează zboruri comerciale regulate doar pe două rute: Iași – Istanbul și București – Antalya.

Ministerul Transporturilor confirmă pentru BoardingPass că Wizz Air este desemnată de partea română să opereze până la 33 de zboruri regulate pe săptămână între România și Turcia pe următoarele rute:

  1. București – Istanbul / șapte zboruri pe săptămână;
  2. Cluj Napoca – Istanbul / două zboruri pe săptămână;
  3. Iași – Istanbul / șase zboruri pe săptămână;
  4. orice aeroport din România – Antalya / șapte zboruri pe săptămână;
  5. București – Izmir / trei zboruri pe săptămână;
  6. Cluj Napoca – Izmir / două zboruri pe săptămână;
  7. Iași – Izmir / două zboruri pe săptămână;
  8. Craiova – Istanbul / patru zboruri pe săptămână.

Totuși, obținerea aprobărilor necesare pentru operarea unor rute regulate nu înseamnă automat și faptul că acestea vor fi și operate.Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

INCIDENT Un avion Wizz Air s-a întors vineri la Iași din cauza unei probleme tehnice

Articolul următor

TAROM ar putea zbura din Istanbul spre Timișoara, iar AnadoluJet spre București

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share