Animawings va recepționa în săptămânile ce urmează primele două Airbusuri A220-300 și devine primul operator din România al acestui tip de avion.
Compania aeriană românească Animawings își mărește flota și va recepționa până la finele anului 2024 primele două avioane de tip A220-300, produse de Airbus.
Inițial, aceasta ar fi trebuit să preia câteva avioane de acest tip care au fost operate o perioadă scurtă de timp de EgyptAir, însă acest lucru nu s-a întâmplat.
Din cauza acestui fapt, rutele regulate interne și internaționale care erau planificate să fie inaugurate de Animawings în septembrie 2024 au fost amânate pentru anul 2025.
Motivul renunțării la Airbusurile A220 operate anterior de EgyptAir este necunoscut, însă BoardingPass a aflat că primele două avioane de acest tip care vor intra în flota Animawings sunt noi.
Acestea sunt, la momentul redactării acestui articol, pe linia finală de asamblare a uzinei Airbus din Mirabel (Canada), în diferite stagii (avansate) de producție.
Primul avion ar urma să iasă din uzină și să efectueze primul zbor de test la începutul lunii noiembrie 2024, iar al doilea la sfârșitul aceleiași luni.
Livrările primelor două Airbusuri A220 sunt programate pentru prima jumătate a lunii decembrie 2024, potrivit datelor obținute de BoardingPass de la conducerea companiei.
Însă, acestea vor fi vopsite complet alb, iar apoi vor primi schema de vopsire a companiei aeriene românești la o vopsitorie din Europa.
Airbusurile A220-300 care vor fi operate de Animawings vor avea o capacitate de transport de 12 pasageri în clasa business și 125 de pasageri în clasa economică.
Scaunele din clasa business vor fi fotolii de tip Z600 produse de Safran, aranjate în format 2-2, și vor fi echipate cu suport pentru dispozitive mobile, porturi USB-A și USB-C, prize și cârlig pentru haine.
Acestea vor avea și suport pentru picioare și spătar ajustabile și vor fi diferite de modelul scaunelor din clasa economică, scaune care vor fi aranjate în format 2-3 și vor fi echipate cu suport pentru telefoane și tabele.
Scaunele din clasa economică vor avea, de asemenea, spătar care se înclină pe spate câțiva centimetri și vor fi dotate cu porturi USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile.
Detaliile complete despre primele Airbusuri A220-300 Animawings, inclusiv numere de serie (MSN) și înmatriculări, sunt disponibile pe profilul companiei aeriene.
În prezent, cu excepția Animawings, nicio altă companie aeriană din România nu operează sau și-a anunțat oficial intenția de a opera avioane de tip Airbus A220.
Cele două avioane de tip A220 care vor fi preluate de compania aeriană românească sunt deținute de locatorul de avioane american Azzora Aviation.
De la Azzora Aviation Animawings va mai închiria alte patru avioane de același tip, două dintre ele fiind planificate să fie livrate la jumătatea anului 2025.
Animawings are acum în flotă un singur avion, de tip Airbus A320 (YR-AGB), avion cu care aceasta operează zboruri comerciale regulate și neregulate pentru Aegean Airlines.
În anul 2023, compania aeriană deținută de frații Pandel, printre altele proprietari ai Christian Tour, a avut o cifră de afaceri de 138 de milioane de lei, o pierdere de 16 milioane de lei și un număr mediu de 59 de angajați.
» 🏢 Detalii complete despre compania aeriană Animawingsnou
Abonează-te la BoardingPass Plus
Deții deja un abonament BoardingPass Plus?
⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.