Știri
Îmi place

Norwegian va fi clientul de lansare al modelului Boeing 737 MAX 8; Southwest Airlines mai așteaptă

1 februarie 2017
5980 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 1 minute
Norwegian va fi clientul de lansare al modelului Boeing 737 MAX 8; Southwest Airlines mai așteaptă

Operatorul low-cost Norwegian, cu baza principală pe aeroportul Gardermoen din Oslo, va fi clientul de lansare al modelului Boeing 737 MAX 8. Operatorul va recepționa primul avion în luna Mai a acestui an, conform unor declarații făcute de un purtător de cuvânt al companiei pentru CNN.

„Norwegian va fi prima companie aeriană care va recepționa Boeing 737 MAX și va fi prima companie aeriană din lume care va opera zboruri cu acest tip nou de avion.”

Norwegian a comandat 100 de aeronave de acest tip, iar primele aeronave pe care operatorul le va recepționa vor fi introduse pe zborurile intercontinentale, între Coasta de Est a Statelor Unite și Europa. Conform CH-News, primul avion va fi cel mai probabil înmatriculat și operat de Norwegian Air International, divizie a operatorului Norwegian din Irlanda.

Citește și  Primele fotografii cu primul Boeing 737-800NG TAROM

Inițial, Southwest Airlines, operator american cu baza la Dallas Love Field, a fost anunțat ca fiind clientul de lansare al acestui nou model produs de Boeing, însă aceștia vor recepționa primul avion B737 MAX 8 abia în luna Iulie a acestui an, urmând ca primul zbor cu noul model Boeing să aibă loc în luna Octombrie 2017.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

675 postări
46 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *