Analiză Numărul zborurilor anulate de Wizz Air din și spre România e în creștere

Airbus A320 Wizz Air (HA-LWM) / Foto: Lewis Burns

Numărul zborurilor anulate de Wizz Air pe rutele din și spre România în ultimele trei luni este în creștere.

Spre deosebire de lunile aprilie și mai 2022 când Wizz Air a anulat un număr foarte mic de zboruri, în luna iunie compania low-cost a anulat cel puțin 195 de zboruri.

Potrivit datelor analizate de BoardingPass, în iunie Wizz Air a anulat zboruri pe cel puțin 74 de rute operate de pe majoritatea aeroporturilor țara noastră spre și dinspre destinații internaționale.

Dintre acestea, pe 52 de rute au fost anulate doar câte două zboruri în luna iunie.

Pe alte 22 de rute au fost anulate patru sau șase zboruri, însă acestea cumulează jumătate din numărul total al zborurilor anulate.

Cele mai multe zboruri au fost anulate pe rute din și spre București (56 de zboruri), Cluj Napoca (50 de zboruri) și Iași (26 de zboruri).

La o medie de 200 pasageri/zbor, anulările ar fi afectat aproximativ 40 de mii de pasageri.

Pe lângă aceste anulări, în ultimele luni compania low-cost a ajustat pe mai multe rute programul de zbor și a redus numărul zborurilor.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
43
distribuiri
un comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
43
Share