O nouă linie de autobuz va circula între aeroportul Otopeni și Piața Unirii

Aeroportul Henri Coandă din București / Foto: BoardingPass

În cadrul Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București- Ilfov a fost aprobată înființarea unei noi linii de transport călători care va face legătura între Aeroportul Henri Coandă și centrul Bucureștiului.

Facilitarea accesului călătorilor înspre și /sau dinspre capitală a reprezentat și continuă să reprezinte permanent o preocupare majoră, noua linie AeroBus urmând să deservească persoanele care călătoresc de la aeroport, până la Piața Unirii.

Concret, noua linie va fi deservită de 10 autobuze ultramoderne care, la interval de 20 de minute, vor parcurge zona metropolitană cu o viteză sporită, dat fiind numărul redus de stații în care va face opriri.

Cele șase stații ale liniei AeroBus sunt situate în zone de interes ale municipiului București, cu capăt de linie Piața Unirii – Horoscop:

– Aeroport Henri Coandă Sosiri;
– Piața Presei Libere;
– Piața Victoriei;
– Piața Romană;
– Universitate;
– Piața Unirii.

Autobuzele vor fi vopsite în culori ușor vizibile, pentru a se remarca printre alte vehicule de transport și aeroportuare, vor fi inscripționate distinct și vor oferi un confort sporit călătorilor, atât pentru locurile pe scaune, cât și spațiu generos, special delimitat, pentru depozitarea bagajelor.

Accesul va fi facil, pentru toate categoriile de călători și pentru bagaje.

Autobuzele vor fi dotate cu sistem info-călători în limba română și engleză, prize usb pentru încărcarea dispozitivelor electronice la fiecare rând de scaune, aer condiționat și climatizare.

Gradul de poluare al noilor autobuze va fi în conformitate cu prevederile „Regulamentului serviciului comunitar de transport public local de călători, în regiunea București – Ilfov”.

Durata contractului va fi de 10 ani, iar operarea acestei linii va fi în sarcina unui operator ales prin procedură competitivă, în baza unui nou contract de delegare a serviciului public de transport, ținând seama de reglementările legale în vigoare.

În prezent nu există informații despre tarifele biletelor pentru călătoriile pe linia AeroBus și nici data la care aceasta va fi operațională.

Urmărește BoardingPass.ro și pe Google News⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
40
distribuiri
un comentariu
  1. Atentie mare la legalitate cu noua linie nou înființata.deoarece pe traseul respectiv mai este o linie de transport și apare dubla compensare..Consiliul Concurentei ce face doarme?Afacerea asta miroase a DNA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Carpatair a operat în 13 ianuarie 2022 primul zbor charter cu Airbus A319

Articolul următor

Aeroportul din Sibiu a fost tranzitat de 284.365 de pasageri în anul 2021

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
40
Share