Oana Petrescu este noul director general al companiei Blue Air

Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportați, anunță numirea în funcția de Director General a Oanei Petrescu.

Oana îi urmează lui Marius Puiu care, din septembrie 2018 a ocupat funcția de CEO interimar. Marius va rămâne în continuare alături de Blue Air și va reveni la cea mai mare pasiune a sa: de a fi în cockpit.

El este încrezător în viitorul companiei și în abilitatea noii echipe de a asigura o creștere sustenabilă. „A fost o adevărată onoare și plăcere să mă aflu la cârma acestei companii. Blue Air este în cel mai bun moment să continue ascensiunea alături de Oana Petrescu și de noua echipă de management”.

Oana Petrescu s-a alăturat echipei Blue Air în ianuarie 2018, ca Chief Financial Officer interimar și turnaround manager. Oana este un profesionist recunoscut în turnaround management și creștere profitabilă.

Are 28 de ani de experiență în finanțe, IT și management comercial, cu rezultate excepționale în creșterea performanțelor operaționale și financiare ale companiilor pentru care a lucrat.

Anterior, Oana a fost partener de audit, risc advisory și consultanță la Arthur Andersen, Ernst & Young, și respectiv Deloitte și vicepreședinte executiv la Banca Comercială Română după privatizare.

Ca nou CEO al Blue Air, Oana Petrescu va avea ca prioritate îndeplinirea viziunii companiei: să devină lider în rândul companiilor aeriene din Europa Centrală si de Est, cu un model de business bazat pe reducerea complexității.

Oana Petrescu, noul CEO al Blue Air: „Blue Air are foarte multe oportunități, iar pentru a creste performanțele noastre comerciale și operaționale vom adopta un model de business adaptat pieței actuale, respectiv Low Cost – Low Complexity. Am încredere în echipa de profesioniști a Blue Air și sunt sigură că împreună vom îmbunătăți semnificativ atât comunicarea cu pasagerii noștri, cât și experiența acestora pe aeroport și în zbor.

Numirea recentă a Oanei Petrescu încheie procesul de organizare a echipei de conducere a Blue Air, formată acum din:
Carsten Schaeffer (Chief Commercial Officer) lucrează de mai bine de 30 de ani în industria aviatică. A intrat în echipa Blue Air în decembrie 2018, după ce a ocupat funcții în managementul Lufthansa și Air Berlin. Carsten este noul Chief Commercial Officer al Blue Air.

Dana Popescu (Chief Financial Officer) are o experiență de 20 de ani în consultanță și servicii financiare la Arthur Andersen, Ernst & Young, Bancpost, Erste Group și Vodafone. Dana s-a alăturat echipei Blue Air în mai 2018 ca șef al direcției de controlling și managementul performanței, iar acum a preluat responsabilitățile postului de Chief Financial Officer.

Cristian Buciu (Chief Operations Officer) este unul dintre cei mai vechi membri ai familiei Blue Air. Din iunie 2009, Cristian asigură derularea în bune condiții a tuturor operațiunilor de la sol ale companiei, iar începând cu luna aprilie a preluat și responsabilitatea funcției de OCC (Operations Control Center) pentru organizarea activității de zbor și pentru Centrul de control al operațiunilor. Cristian este noul Chief Operations Officer al companiei.

Aurelian Bobei (Chief Technical Officer) a preluat responsabilitatea echipei tehnice a Blue Air. Cu o experienta de 24 de ani în aviație, în compania Blue Air din mai 2007, Aurelian a fost Engineering and Planning Manager, ulterior Continuing Airworthiness Management Organisation (CAMO) Director și, începând cu luna aprilie 2019, a preluat responsabilitatea coordonarii tuturor activităților de management și mentenanță a flotei de avioane în condiții de siguranță și eficiență. Aurelian completează echipa de management a Blue Air de pe funcția de Chief Technical Officer.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Emirates a renunțat la cele 40 de Boeinguri 787 Dreamliner comandate în 2017

Articolul următor

Lufthansa va zbura cu A340 către Viena, Lisabona și Dublin și cu A330 către Cairo

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share