Oslo Rygge isi va inchide operatiunile daca Ryanair il paraseste

Consiliul aeroportului Oslo Rygge a votat in favoarea inchiderii operatiunilor de trafic comercial cu efect data de 1 noiembrie a acestui an datorita faptului ca operatorul low-cost irlandez Ryanair (FR, Dublin Int’l) a anuntat o posibila retragere a activitatilor sale comerciale de pe acest aeroport.

La inceputul acestui an Ryanair a afirmat ca este posibil sa inchida complet sau sa reduca zborurile operate la Rygge datorita impunerea unei taxe in valoare de 80 NOK (aprox. 30RON) per pasager cu efect din 1 aprilie 2016.

Advertisements

Aceasta taxa este deja in vigoare, insa operatorul low-cost, care opereaza zboruri si din Bucuresti (OTP) catre aceasta destinatie, nu a confirmat inca planurile sale pentru sezonul de iarna.

Se zvoneste faptul ca Ryanair a inceput discutiile cu aeroporturile Oslo Torp si Oslo Gardermoen in privinta transferarii operatiunilor pe unul dintre aceste aeroporturi, in timp ce acestia deja opereaza cateva zboruri de pe aeroportul Oslo Torp. Ziarul norvegian Aftenposten afirma ca Ryanair deja a primit cateva sloturi pentru a opera zboruri de pe aeroportul Gardermoen incepand din 1 septembrie 2016, insa operatorul nu a confirmat sau infirmat acest zvon.

Pe langa taierea a peste 500 de locuri de munca, inchiderea traficului comercial la aeroportul Rygge mai afecteaza de asemenea si operatorul low-cost Norwegian (DY, Oslo Gardermoen) care ofera zboruri regulate catre Las Palmas, Malaga si Alicante cu ajutorul subsidiarei Norwegian Air International cu sediul la Dublin, Irlanda.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share