Pasagerii cu documente Covid-19 lipsă au adus companiilor aeriene peste o mie de amenzi în UK

Foto: BoardingPass

Autoritatea Aeronautică din Marea Britanie a dat peste o mie de amenzi companiilor aeriene care au transportat spre UK pasageri cu documente Covid-19 lipsă sau incomplete.

În primele șase luni ale anului 2021 Autoritatea Aeronautică a emis peste 1300 de amenzi către peste 75 de companii aeriene care au îmbarcat și transportat spre Marea Britanie pasageri care nu aveau teste Covid-19 sau hotel pentru carantină rezervate înainte de a ajunge în Regat.

De asemenea, zeci de companii aeriene au fost amendate și pentru îmbarcarea pe zborurile spre Marea Britanie a pasagerilor care nu aveau completat formularul PLF (Passenger Locator Form).

În topul companiilor amendate se află Wizz Air (329 de amenzi), Qatar Airways (178 de amenzi) și Ryanair (137 de amenzi). Un număr mare de amenzi a fost primit și de British Airways (88 de amenzi), KLM și Air France.

Conform listei publicată miercuri de autoritatea britanică, compania Blue Air a primit de asemenea 24 de amenzi, Air Moldova trei amenzi, iar TAROM niciuna.

Companiile aeriene amendate de Marea Britanie trebuie să plătească între două și patru mii de lire sterline pentru fiecare pasager cu documente incomplete transportat.

Numărul pasagerilor care au fost transportați fără toate documentele solicitate de guvernul britanic cu referire la Covid-19 este mai mare decât numărul de amenzi primite de companiile aeriene.

De asemenea, pasagerii care au avut documente incomplete au fost și ei amendați de către autoritățile britanice.

Cu toate acestea, potrivit Autorității Aeronautice din Marea Britanie, peste 99.7% din pasagerii care au zburat în primele șase luni ale anului 2021 către Marea Britanie au avut documente de călătorie și Covid-19 complete.Total
8
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
8
Share