Știri
Îmi place

Poliția a descins în patru baze aeriene Ryanair din Germania

8 iulie 2016
6890 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 2 minute
Poliția a descins în patru baze aeriene Ryanair din Germania

Ryanair Pilot Group (RPG) a confirmat faptul că, în data de 5 iulie 2016, autoritățile fiscale germane au efectuat o serie de controale coordonate în cel puțin patru baze Ryanair: Koln, Neiderrhein, Baden-Baden și Berlin SXF.

De asemenea, nici o parte din casele piloților Ryanair din zonă nu au fost scutite de controale. În timpul controalelor, o serie de documente au fost puse sub sechestru, împreună cu calculatoarele personale. Piloții au fost chestionați cu privire la relația lor de muncă în raport cu compania aeriană.

Din primele informații s-a observat faptul că numai piloții care zboară pentru compania aeriană prin contracte cu Brookfield sau McGinley Aviation au fost vizați. Peste 60% din piloții Ryanair sunt angajați prin intermediul Brookfield sau McGinley Aviation.

În decembrie 2015, a fost solicitat un control judiciar cu mandat de percheziție a spațiilor Brookfield Aviation din Marea Britanie de către poliția din Surrey, în numele procurorilor germani.

Citește și  După 30 de ani în cadrul companiei, Directorul de Operațiuni al Ryanair și-a dat demisia

Poziția Ryanair Pilot Group (RPG) pe această chestiune este clară. Contractele individuale de muncă oferite de Brookfield și McGinley sunt contracte fictive destinate să înlăture atribuțiile angajatorului propriu-zis, Ryanair, de la responsabilitățile față de personalul său, precum minimizarea cheltuielilor privind plata taxelor și asigurărilor sociale.

Ryanair Pilot Group (RPG) face apel la Departamentul irlandez de Finanțe și la Departamentul de Protecție Socială pentru a investiga pe deplin modelul de recrutare din cadrul Ryanair.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

BoardingPass

355 postări
0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *