Primele două Boeinguri 737 MAX Blue Air vor ajunge la alți operatori

Primele două Boeinguri 737 MAX 8 care au fost asamblate și urmau să fie livrate către Blue Air vor ajunge la alți operatori aerieni.

Avioanele cu număr de linie (ln) 7657 și 7672 au fost asamblate în urmă cu câteva săptămâni la uzina Boeing din Renton, SUA, însă potrivit informațiilor obținute aceste avioane vor ajunge la SpiceJet respectiv Somon Air.

Advertisements

Am solicitat o poziție oficială de la Blue Air cu privire la acest subiect însă nu am primit niciun răspuns. Air Lease Corporation, companie de la care operatorul român a închiriat șase Boeinguri 737 MAX 8, a răspuns solicitării noastre însă refuză să comenteze informațiile.

Primul Boeing 737 MAX 8, număr de linie 7657 și msn 43921, ar fi fost vopsit într-un livery Blue Air ușor modificat și ulterior revopsit în alb. În 27 august acesta a fost mutat pe aeroportul Moses Lake pentru stocare.

Al doilea avion, număr de linie 7672, este momentan vopsit și el în alb iar pe o parte din stabilizatorul vertical (coadă) se poate distinge culorile companiei Somon Air. Mai multe surse confirmă că acesta ar fi trebuit de fapt să fie primul MAX al operatorului român, înmatriculat YR-MXA, însă au apărut modificări în alocarea avioanelor.

Citește și  Baza Blue Air de la Torino rămâne doar cu un singur avion și trei rute

Rămâne de văzut care va fi destinația finală a acestor două avioane deoarece din cauza imposibilității de livrare a avioanelor de tip MAX apar realocări și schimbări în ordinea de producție aproape zilnic.

În cazul în care Blue Air a anulat comanda aceasta nu ar fi prima comandă de avioane la care renunță. În urmă cu mai mulți ani operatorul român a anulat două comenzi plasate în 2008 pentru trei Boeinguri 737-900NG și alta pentru două Boeinguri 737-800NG.

În altă ordine de idei, Blue Air ar urma să recepționeze patru Boeinguri 737-800NG care au zburat pentru Jet Airways însă momentan nu au apărut alte detalii.

Advertisements
Total
1
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share