Urmărește-ne

Primele fotografii cu primul Boeing 737-800NG TAROM

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Primele fotografii cu primul Boeing 737-800NG TAROM

Știri

Primele fotografii cu primul Boeing 737-800NG TAROM

Primul Boeing 737-800NG TAROM, înmatriculat YR-BGJ, a fost botezat ”Sarmizegetusa”, după numele celui mai important centru militar, religios și politic al statului dac înainte de războaiele cu Imperiul Roman.

”Sarmizegetusa” va zbura miercuri dimineață din UK către București, unde va ateriza în jurul orei 10:30. Conform informațiilor pe care le avem, avionul va ajunge la Otopeni însoțit de patru avioane de vânătoare care aparțin Forțelor Aeriene Române.

Boeingul 737 a ajuns pe aeroportul East Midlands (EMA) din apropierea orașului englez Nottingham miercurea trecută în livery Pegasus Airlines după ce a zburat mai bine de 10 ore de la fabrica Boeing din Seattle, SUA, cu un stop de realimentare în capitala Islandei. Aeronava a intrat în hangarul companiei engleze Airbourne Colours unde a fost vopsit la scurt timp după aterizare.

Procesul de vopsire al unei aeronave de aceste dimensiuni durează până la șapte zile, iar astăzi primul din cele două avioane B737-800NG noi închiriate de operatorul național a ieșit din hangar purtând culorile TAROM.

Citește și  TAROM scoate la vânzare 14 avioane dintre cele 29 pe care le deține

Cel de-al doilea Boeing 737-800NG, înmatriculat YR-BGK, a fost vopsit în livery alb și va zbura din Seattle către East Midlands joi seara, iar vineri dimineața va ajunge și el în hangarul unde va fi vopsit. Primul zbor al acestui avion a avut loc în 12 Mai, la o săptămână de la ieșirea sa de pe linia finală de asamblare a fabricii Boeing din Renton, SUA.

Ambele avioane vor intra în serviciul comercial din 19 Iunie, iar primele rute unde vor zbura sunt Madrid, Amsterdam, Tel-Aviv, Alicante, Valencia și Cluj-Napoca.

În urmă cu aproximativ o lună, v-am spus în exclusivitate că cele două avioane care au fost pregătite inițial pentru operatorul low-cost turc Pegasus Airlines vor ajunge în flota TAROM.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus