Primul din cele 210 Boeinguri 737 MAX comandate de Ryanair a fost livrat

Grupul Ryanair a recepționat miercuri primul din cele 210 Boeinguri 737 MAX 8200 comandate de la producătorul american.

Primul Boeing 737 MAX 8200 comandat de grup a fost livrat companiei Ryanair și este înmatriculat EI-HEN. Avionul a decolat de la centru de livrare Boeing din Seattle spre Dublin (Irlanda) în 16 iunie. Durata zborului este de aproximativ nouă ore.

Advertisements

În sezonul de vară al anului 2021 grupul Ryanair va mai recepționa încă 12 avioane 737 MAX 8200, șase în livery Ryanair și șase în livery Malta Air.

Până la debutul sezonului de vară 2022 grupul Ryanair urmează să recepționeze alte 50 de MAX-uri.

Boeingurile 737 MAX 8200 Ryanair, Malta Air și Buzz au o capacitate de transport de 197 de pasageri și sunt propulsate de motoare CFM Leap-1B.

Versiunea MAX-8200 comandată de grupul Ryanair este derivată din modelul MAX 8 însă din cauza numărului mai mare de scaune instalat în aceste avioane Boeing a fost nevoită să introducă două uși de ieșire suplimentare.

Cele două uși de ieșire suplimentare sunt necesare pentru a îndeplini cerințele de evacuare a avioanelor MAX-8200 în caz de urgență.

Citește și  Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată (16 septembrie)

MAX-urile 8200 vor avea instalate 197 de scaune, cu 8 mai multe decât cea mai densă configurație disponibilă pentru MAX 8.

Ușile de ieșire vor fi situate altfel: două în față, patru în dreptul aripilor, două în situate în spatele aripilor și două în spatele avionului.

În ciuda acestor modificări, dimensiunile avionului MAX-8200 vor fi însă identice cu cele ale versiuni MAX 8.

Cum a fost posibilă instalarea mai multor scaune?
Potrivit informațiilor disponibile, Ryanair a optat să nu instaleze în MAX-urile 8200 comandate ‘bucătării’ în partea din față și din spatele avionului și a mutat poziția toaletelor.

Autor: necunoscut

Grupul Ryanair este în prezent cel mai mare client al acestei versiuni de MAX cu o comandă fermă pentru 210 avioane MAX-8200.

Cele 210 MAX-uri 8200 vor ajunge în flotele companiilor Ryanair, Buzz și Malta Air, acestea fiind parte a grupului irlandez.

Potrivit lui Michael O-Leary, CEO-ul grupului Ryanair, Ryanair va recepționa în aprilie opt MAX-uri 8200 iar în sezonul de vară grupul pe care-l conduce va opera un total de aproximativ 16 avioane de acest tip.

Advertisements
Total
1
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share