Qatar Airways a prezentat la ITB Berlin noul model de scaune din clasa economy (foto/video)

Qatar Airways a prezentat miercuri, 6 martie, la ITB Berlin noul model de scaune care va fi instalat în clasa economy a aeronavelor din flota sa.

Noul design și noile funcționalități a scaunelor din clasa economy au fost prezentate de Akbar Al Baker, CEO al grupului Qatar Airways, în cadrul unei conferințe de presă susținută în prima zi a celei mai importante expoziție de turism din lume.

Advertisements

Alături de Al Baker s-au mai aflat și ambasadorul Qatarului în Germania, Sheikh Saoud Bin Abdulrahman Al Thani, primarul Berlinului, Michael Müller și doi fotbaliști ai clubului FC Bayern Munchen, Corentin Tolisso și Lothar Matthäus.

Noua experiență din clasa economy din avioanele Qatar Airways aduce o schimbare semnificativă în ceea ce privește scaunul. Acesta va fi produs de italienii de la Optimares și vine cu înclinare generoasă de 19 grade, spațiu suplimentar pentru picioare, tăvi duale, ecrane la rezoluție 4K de 13.3 inci și port USB de tip “C” cu suport pentru încărcare rapidă.

Citește și  flyDubai va inaugura ruta Dubai - Cluj Napoca în noiembrie 2021
Foto: Business Traveller

Potrivit oficialilor companiei, primele avioane care vor avea instalate noile scaune vor fi primele Airbusuri A320neo cu cabină ACF (Airbus Cabin Flex), se estimează că acestea vor fi livrate la sfârșitul anului 2020 sau chiar începutul anului 2021.

Al Baker a declarat că va dura între cinci și opt ani de la anunțul inițial al noului model de scaune până când acestea vor fi implementate pe toate aeronavele din flotă.

Pe lângă noul model de scaun, Qatar Airways a mai anunțat și „Quisine”. Quisine reprezintă o îmbunătățire în ceea ce privește cateringul din clasa economy; pasagerii vor avea mai multe opțiuni de meniuri, porții mai generoase, o sticlă de apă pentru fiecare client și promite folosirea mai multor materiale reciclabile și reutilizabile.

Quisine va fi introdus pe zboruri în aproximativ două luni de zile.

Foto: Business Traveller
Advertisements
Total
3
distribuiri
un comentariu
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
3
Share