Răzvan Cuc a anunțat înnoirea flotei TAROM cu un număr de 9 ATR-uri

Foto: Al Bundy

Ministrul Transporturilor a anunțat în cadrul unei conferințe de presă înnoirea flotei TAROM cu un număr de 9 aeronave ATR. Comanda pentru aceste avioane nu a fost plasată la Paris Air Show 2019, așa cum anticipasem.

Potrivit acestuia, noile aeronave, probabil ATR72-600, vor fi dotate cu cele mai moderne echipamente de navigație, cabina pasagerilor este una modernă, are nivel scăzut de zgomot, capacitate de depozitare a bagajelor de mână mărită și consum îmbunătățit. Fiind vorba de același tip de avion, personalul navigant și cel tehnic nu vor mai avea nevoie de o conversie semnificativă.

Advertisements

Conform declarațiilor, avioanele beneficiază de o garanție de 5 ani, practic nu ar genera costuri suplimentare cu mentenanța.

Oficialul a participat și la ceremonia de semnare a contractului privind modernizarea pistei 08L-26R (structură rutieră, balizaj, canalizare) – proiectare (DTAC, PT) și execuție, inclusiv asistența tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări de resistematizare terasamente (zona de siguranță) la pista de decolare aterizare nr. 2 (08L-26R) și la căile de rulare N, V, W, O la Aeroportul Internațional Henri Coandă București.

Citește și  Blue Air anulează rutele operate de la Milano la doar câteva săptămâni de la inaugurare

Contractul are o durată de 10 luni și jumătate. 2,6 luni proiectare si 8 luni este perioada de executie. Lucrarea are 6 ani garanție.

Prin acest contract, MT continuă seria de investiții demarate la nivelul Aeroportului Internațional Henri Coandă București.

Răzvan Cuc menționează că ultimele reparații capitale au fost făcute în anul 1997, restul fiind doar lucrări curente de întreținere.

Banii pe care acest aeroport îi generează trebuie investiți în dezvoltare, în îmbunătățirea condițiilor oferite pasagerilor și creșterea siguranței. Noul management al CNAB deja demonstrează că a înțeles acest mesaj și sunt absolut sigur că, în cel mai scurt timp, toate deficiențele semnalate în ultima perioadă vor fi istorie”, a declarat Ministrul Transporturilor.

Advertisements
Total
10
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
10
Share