Restricții privind accesul rutier la aeroportul din Iași din 2 mai 2023

Începând cu data 2 mai 2023 (ora 4:00) autoritățile locale din Iași vor fi pune în aplicare o serie de măsuri menite să fluideze traficul rutier către și dinspre aeroportul din Iași.

Aeroportul ieșean afirmă că aceste restricții sunt necesare deoarece vor fi demarate lucrările de extindere a parcării auto și reconfigurarea căilor de acces în fața terminalelor T3 și T4.

În aceste condiții, parcarea pentru autoturisme existentă la aeroportul din Iași va fi închisă complet pentru o perioadă de trei luni, urmând a fi creat un drum de acces temporar de-a lungul celor trei terminale.

Măsura a fost stabilită în urma consultărilor cu antreprenorul, instituțiile ce își desfășoară activitatea pe aeroportul din Iași, Primăria Municipiului Iași și Consiliul Județean Iași, în contextul creșterii semnificative a traficului de pasageri.

În ceea ce privește tranzitarea drumului spre aeroport, începând din intersecția de la Pod Ciric, pe o distanță de 2 kilometri, va fi permis doar accesul mijloacelor de transport în comun, precum și cel al companiilor de taxi și ride sharing.

De asemenea, staționarea mai mult de 5 minute și/sau parcarea autovehiculelor în fața terminalelor aeroportului ieșean vor fi interzise.

La rândul lor, angajații aeroportului, echipajele de zbor și toți cei care vin la Aeroportul din Iași în scop lucrativ vor avea taloane speciale de identificare, care le vor permite accesul cu autoturismele personale, din Rond Ciric până la aeroport.

La intersecția de la Ciric va fi creat un punct permanent de filtrare a autovehiculelor ce au drum spre aeroport, care va fi coordonat și susținut de către Poliția Locală.

Pentru cei care vor să se deplaseze la aeroport cu mașinile personale, Primăria Municipiului Iași le va pune la dispoziție parcările terasate de la Ciric. De aici spre aeroport vor circula curse expres regulate de transport în comun, la intervale de 15 minute.

Primăria urmează să identifice și alte zone de parcare pentru accesul spre aeroport.

În ceea ce privește linia actuală a autobuzului 50, dedicată transportului din orașul Iași către aeroport, va fi suplimentat numărul de curse zilnice la intervale regulate de maximum 30 de minute.

Programul va fi ajustat nu doar în funcție de orarul de zbor, ci mai ales ținându-se cont de condițiile actuale de trafic crescut, recomandarea fiind ca pasagerii să ajungă la aeroport cu 3 ore înainte de îmbarcare.

Traseul autobuzului 50 rămâne neschimbat: Gară – Piața Unirii – Tg. Cucu – Aeroport și Aeroport – Tg. Cucu – B-dul Independenței – Gară.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Dan Air a vândut bilete la Brașov în valoare de peste 700 mii de euro

Articolul următor

VIDEO Legend Airlines parchează la Timișoara cel puțin un Airbus A340

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share