Știri
1

Ryanair este cel mai mare operator aerian din Spania pentru al șaptelea an consecutiv cu o cotă de piață de peste 17%

5 septembrie 2017
3166 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 3 minute
Ryanair este cel mai mare operator aerian din Spania pentru al șaptelea an consecutiv cu o cotă de piață de peste 17%

Operatorul low-cost irlandez, Ryanair, a fost cel mai mare transportator aerian din Spania în 2016 după ce a transportat dinspre și către aeroporturile din această țară aproape 40 de milioane de pasageri. Situația nu s-a schimbat nici în prima jumătate a acestui an.

Potrivit anna.aero, 39.9 milioane de pasageri au ales să călătorească cu Ryanair către și dinspre aeroporturile spaniole, lucru care i-a adus operatorului low-cost poziția de lider de piață. Ryanair a deținut anul trecut o cotă de piață de 17.3 procente, cu 3.3% mai mare decât operatorul low-cost spaniol, Vueling, care se poziționează pe locul al doilea.

Dacă în perioada 2007-2010 operatorul național Iberia era lider de piață, anul trecut acesta s-a plasat pe locul al treilea cu o cotă de piață de numai 7.2%, urmat îndeaproape de Air Europa și EasyJet.

Sursă: anna.aero

Conform aceleiași surse, Ryanair a devenit lider pe piața spaniolă începând cu anul 2011, detronând operatorul național Iberia, urmând ca în 2012 să înregistreze cel mai bun an din punct de vedere al cotei de piață, 18.3%, având un avans de aproape 8 procente față de spaniolii de la Vueling și Iberia. În același an, Ryanair a transportat dinspre și către Spania 35.6 milioane de pasageri.

Citește și  CEO-ul Air France oferă detalii despre noua subsidiară low-cost

Primii 10 operatori aerieni din Spania au deținut anul trecut, în total, 65.7% din cota de piață, restul de 34.3% fiind ”împărțită” de alți operatori aerieni care zboară către destinații din Spania.

Scăderea cotei de piață a operatorului național Iberia a fost atât de drastică din cauza creșterii numărului de scaune oferite de operatorii Vueling și Iberia Express, ambii făcând parte din același grup IAG din care face parte și Iberia.

Pe piața din Spania, irlandezii de la Ryanair zboară de pe 14 aeroporturi: Barcelona, Reus, Palma de Mallorca, Zaragoza, Jerez De La Frontera, Murcia, Madrid, Santiago de Compostela, Ibiza, Santander, Girona, Almeria, Tenerife și Vigo

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

732 postări
51 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *