Ryanair se delistează de la Bursa de la Londra în decembrie 2021

Foto: Loredana Cioclei

Compania low-cost Ryanair a anunțat oficial vineri că a început procesul de delistare de la Bursa de la Londra.

Ryanair a anunțat vineri că se delistează de la Bursa de la Londra luna viitoare deoarece volumul tranzacțiilor nu justifică costurile legate de listarea companiei și pe această bursă, potrivit Reuters.

Advertisements

Compania aeriană irlandeză a declarat la începutul lunii noiembrie că intenționează să renunțe la listarea de la Londra din cauza scăderii volumelor de tranzacționare acolo, dând o lovitură statutului Londrei de centru financiar global după Brexit.

Potrivit Ryanair, ultima zi de tranzacționare a acțiunilor sale pe Bursa de la Londra va fi 17 decembrie 2021.

Compania irlandeză a declarat că va continua să fie listată principal pe bursa Euronext din Dublin și să își listeze bonurile de depozit americane (ADR) pe NASDAQ (SUA).

În 2012, compania și-a retrogradat listarea pe Bursa de la Londra de la premium la standard.

Directorul executiv al Ryanair, Michael O’Leary, a declarat luna trecută că Brexitul a împins deținerea de acțiuni din UE în cadrul Ryanair sub 50%, având în vedere că Marea Britanie nu mai face parte din blocul UE.

Oficialii companiei Ryanair au declarat în 2020 că cetățenii Marii Britanii, ca și alți cetățeni din afara UE, nu vor mai avea permisiunea de a achiziționa acțiuni ordinare emise de Ryanair din ianuarie 2021.

Această decizie a fost luată de compania low-cost pentru a se asigura că Ryanair rămâne deținută majoritar de entități din Uniunea Europeană și își păstrează astfel licențele și drepturile de zbor depline în blocul UE după Brexit, conform Reuters.

Advertisements
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share