Spațiul aerian al Moldovei rămâne închis pe perioada stării de urgență

Aeroportul Chișinău / Foto: BoardingPass

Autoritatea Aeronautică Civilă de la Chișinău informează că spațiul aerian al Republicii Moldova rămâne închis pe perioada stării de urgență în scopul asigurării siguranței și securității aviației civile.

Autoritatea Aeronautică Civilă din Moldova este în strânsă conexiune cu operatorii aerieni, cât și cu autoritățile aeronautice din afara țării.

De asemenea, Autoritatea Aeronautică Civilă din Moldova împreună cu Ministerul Apărării moldovean, monitorizează constant situația și posibilitatea redeschiderii spațiului aerian cât mai curând posibil, în acest sens o ultimă ședință a autorităților a avut loc în data de 3 martie 2022.

Toate aspectele prezentate de către reprezentanții instituțiilor ce au participat la ședință vor fi evaluate și ulterior se va lua o decizie în acest sens.

Totodată, în conformitate cu prevederile Dispoziției nr. 5 din 3 martie 2022 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, Autoritatea Aeronautică Civilă poate autoriza utilizarea spațiului aerian moldovenesc în următoarele cazuri:
– zboruri de repoziționare a aeronavelor civile a operatorilor aerieni naționali și străini;
– zborurile de transport aerian comercial de mărfuri și poștă a operatorilor aerieni naționali și străini;
– zborurile umanitare, de repatriere și de urgențe medicale;
– pentru alte cazuri justificate, circumscrise stării de urgență.

Spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis în 24 februarie 2022, la doar câteva ore după ce Rusia a început atacurile militare asupra Ucrainei.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share