Spațiul aerian al Moldovei rămâne închis pe perioada stării de urgență

Aeroportul Chișinău / Foto: BoardingPass

Autoritatea Aeronautică Civilă de la Chișinău informează că spațiul aerian al Republicii Moldova rămâne închis pe perioada stării de urgență în scopul asigurării siguranței și securității aviației civile.

Autoritatea Aeronautică Civilă din Moldova este în strânsă conexiune cu operatorii aerieni, cât și cu autoritățile aeronautice din afara țării.

De asemenea, Autoritatea Aeronautică Civilă din Moldova împreună cu Ministerul Apărării moldovean, monitorizează constant situația și posibilitatea redeschiderii spațiului aerian cât mai curând posibil, în acest sens o ultimă ședință a autorităților a avut loc în data de 3 martie 2022.

Toate aspectele prezentate de către reprezentanții instituțiilor ce au participat la ședință vor fi evaluate și ulterior se va lua o decizie în acest sens.

Totodată, în conformitate cu prevederile Dispoziției nr. 5 din 3 martie 2022 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, Autoritatea Aeronautică Civilă poate autoriza utilizarea spațiului aerian moldovenesc în următoarele cazuri:
– zboruri de repoziționare a aeronavelor civile a operatorilor aerieni naționali și străini;
– zborurile de transport aerian comercial de mărfuri și poștă a operatorilor aerieni naționali și străini;
– zborurile umanitare, de repatriere și de urgențe medicale;
– pentru alte cazuri justificate, circumscrise stării de urgență.

Spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis în 24 februarie 2022, la doar câteva ore după ce Rusia a început atacurile militare asupra Ucrainei.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Exclusiv HiSky va zbura cu un Airbus A320 pentru Arkia Israeli Airlines

Articolul următor

Analiză În șase zile au fost operate peste 60 de zboruri de repatriere din România

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share