Urmărește-ne

Statul român va avea doi reprezentanți în Consiliul de Administrație al Blue Air

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Statul român va avea doi reprezentanți în Consiliul de Administrație al Blue Air
Foto: Huy Do / V1Images

Știri

Statul român va avea doi reprezentanți în Consiliul de Administrație al Blue Air

În textul Ordonanței de Urgență care urmează să fie adoptată joi de Guvern pentru acordarea unor împrumuturi companiilor Blue Air și TAROM se menționează că statul român va avea doi reprezentanți în conducerea Blue Air.

Cei doi reprezentanți ai statului român vor face parte din Consiliul de Administrație al companiei low-cost până la plata integrală a împrumutului de 300 de milioane de lei garantat de statul român, scrie Profit.ro.

În prezent, conform unui document intern obținut de BoardingPass, Consiliul de Administrație al Blue Air este alcătuit din trei membri:

  • Oana Petrescu (CEO Blue Air) în calitate de reprezentant al administratorului Lister Studio SRL și Președinte al Consiliului de Administrație;
  • Dana Maria Popescu (CFO Blue Air) în calitate de Membru al Consiliului de Administrație al Blue Air;
  • Krassimir Valkov Taner (Director Comercial la Blue Air) în calitate de Membru al Consiliului de Administrație al Blue Air.
Citește și  Un zbor TAROM spre Madrid a aterizat la Timișoara - urgență medicală

Chiar dacă un memorandum a fost semnat de Guvern în luna aprilie pentru acordarea acestor împrumuturi companiilor aeriene Blue Air și TAROM și aprobat de Comisia Europeană câteva săptămâni mai târziu, pașii necesari pentru finalizarea procesului au fost întârziați de autorități până când situația financiară a companiilor a devenit critică, după cum menționează și Guvernul.

În lipsa acordării ajutoarelor de stat există o mare probabilitate ca Tarom și Blue Air să intre în incapacitate de plată și, în final, în faliment”, menționează Guvernul în textul Ordonanței de Urgență care urmează să fie adoptată joi.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus