TAROM a anulat zborul spre Beirut (Liban) din cauza situației din Israel

Boeing 737-700 TAROM (YR-BGI) / Foto: Silviu Alexandru Ilie

Compania aeriană națională a anulat zborul din București spre Beirut (Liban) care urma să fie operat în noaptea dintre 13 și 14 aprilie 2024, din cauza situației din Israel.

Actualizare, 14 aprilie 2024, ora 10:10

Spațiile aeriene ale Israelului, Irakului, Iordaniei și Libanului au fost redeschise, însă majoritatea zborurilor continuă să ocolească aceste spații aeriene, în principal pe la sud, prin Arabia Saudită și Egipt.

În ceea ce privește zborurile dintre România și Israel, dintre cele șase zboruri dus-întors programate să fie operate decursul zilei de duminică între București și Tel Aviv, operate de HiSky, Bluebird Airways, Arkia Israeli Airlines și EL AL Airlines, doar cele ale Bluebird Airways au fost anulate până la această oră.

Zborurile operate de HiSky și EL AL Airlines pe această rută în prima jumătate a zilei de 14 aprilie 2024 vor fi efectuate conform planificării.

Actualizare, 14 aprilie 2024, ora 06:00

Mai multe companii aeriene au anunțat faptul că zborurile lor dintre Europa și Asia vor ocoli zona Iran și Irak prin Arabia Saudită și Egipt, iar din această cauză vor fi nevoite să efectueze opriri pentru realimentare pe aeroporturi de pe rutele de zbor.

Spațiul aerian al Iranului rămâne în continuare deschis și avioanele mai multor companii aeriene încă îl folosesc, de exemplu Emirates, Qatar Airways, flyDubai, Wizz Air Abu Dhabi, Air India, Air Arabia, etc.

» ☝🏼 Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acces la versiunea fără reclame a site-ului. Abonează-te acum!nou

Actualizare, 14 aprilie 2024, ora 01:24

Corecție: informațiile publicate anterior în care era menționat faptul că spațiul aerian la Egiptului este închis sunt eronate. La această oră avioanelor le este încă permis accesul în spațiul aerian egiptean, însă situația se poate schimba rapid.

Restricțiile aeriene din zona fierbinte a conflictului și închiderea unor spații aeriene vor afecta și zborurile regulate și neregulate dintre țara noastră, și nu numai, spre destinații din țări precum Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Oman, etc.

Actualizare, 14 aprilie 2024, ora 01:10

Wizz Air a decis să anuleze zborurile W43257 București – Tel Aviv și W43258 Tel Aviv – București din dimineața zilei de 14 aprilie 2024. În decursul zilei de duminică mai sunt programate alte șase zboruri dus-întors între București și Tel Aviv, operate de HiSky, Bluebird Airways, Arkia Israeli Airlines și EL AL Airlines.

De asemenea, în decursul zilei de duminică mai sunt programate mai multe zboruri neregulate (charter) din România spre destinații din Egipt și este foarte probabil ca acestea să fie anulate.

Între România și Irak și Iran nu au fost operate în ultimii ani sau sunt programate pentru a fi operate zboruri comerciale regulate sau neregulate (charter). Însă, în ultimele săptămâni au fost operate zboruri cu avioane private între Erbil (Irak) și București.

Actualizare, 14 aprilie 2024, ora 00:58

Informații despre zborurile programate să fie operate în 14 aprilie și în zilele ce urmează între România și țările din zona Orientului Mijlociu vor fi disponibile în curând.

Pasagerii zborului TAROM RO167 București – Beirut (Liban) au efectuat în seara zilei de 13 aprilie 2024 formalitățile necesare pentru îmbarcarea pe zborul spre capitala Libanului.

Însă îmbarcarea nu a mai avut loc deoarece, cu aproximativ 30 de minute înainte de decolare, compania aeriană de stat a decis să anuleze acest zbor. Decolarea sa era programată pentru ora 00:50.

» ☝🏼 Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acces la versiunea fără reclame a site-ului. Abonează-te acum!nou

În consecință, și zborul TAROM RO168 Beirut – București, care urma să decoleze din capitala Libanului duminică, 14 aprilie 2024, la ora locală 04:05 și să aterizeze în București la ora locală 06:30, a fost anulat.

Aceste zboruri au fost anulate din cauza faptului că spațiul aerian al Libanului a fost închis după miezul nopții ca urmare a situației tensionate dintre Israel și Iran.

Israel, Irak, Iordania și Egipt au decis și ele să închidă în noaptea dintre 13 și 14 aprilie 2024 spațiile lor aeriene din același motiv.

De asemenea, Boeingul 737-700NG TAROM (YR-BGF) care operează în noaptea dintre 13 și 14 aprilie zborul RO156 Tel Aviv (Israel) – București a decolat de pe aeroportul israelian cu doar câteva minute înainte ca spațiul aerian al Israelului să se închidă.

Avionul companiei aeriene de stat va ateriza pe aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) din București în jurul orei locale 02:35.

EL AL Airlines, companie aeriană din Israel, a anulat din același motiv zborul LY576 care urma să decoleze din București spre Tel Aviv (Israel) în 14 aprilie 2024 la ora locală 00:15.

Avionul care urma să opereze acest zbor a aterizat în capitala României în după-amiaza zilei de sâmbătă, 13 aprilie 2024, iar acum a rămas la București.

» 🏢 Detalii complete despre compania aeriană TAROMnou

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Wizz Air închiriază două Boeinguri 737 pentru zborurile de la București

Articolul următor

Fly Lili: zboruri regulate de la Brașov din iunie 2024

Articole similare

Abonează-te la BoardingPass Plus pentru:

  • ai acces la articolele și analizele publicate în exclusivitate pe site;
  • poți accesa un număr nelimitat de articole publicate pe site;
  • ai acces la profilurile complete ale companiilor aeriene din România;
  • ai acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru;
  • vei fi printre primii care află cele mai importante știri din industrie.
Abonează-te acum nou
Profilul complet al acestei companii aeriene va fi disponibil în curând.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share