Știri
Îmi place

TAROM ar putea închiria două aeronave ATR 72-600 și primește suport tehnic de la ATR

20 octombrie 2016
14768 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 3 minute
TAROM ar putea închiria două aeronave ATR 72-600 și primește suport tehnic de la ATR

Echipa TAROM împreună cu Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, au avut o întâlnire cu reprezenantii companiei producatoare ATR, de la care compania naţională are în operare 9 aeronave.

În cadrul întâlnirii cu reprezentantul ATR au fost convenite câteva direcţii de lucru pentru sprijinirea dezvoltării pe termen lung a activităţii de întreţinere şi reparaţie şi rentabilizarea orarului de zbor .

Măsurile discutate în întâlnire:
– ATR va trimite doi tehnicieni pentru a oferi asistență extinsă TAROM în evaluarea activității de întreținere – proceduri de lucru, model de lucru și de operare;
– Analizarea și restructurarea stocului minim, precum și evaluarea contractului de pool pentru aprovizionarea cu piese de schimb pentru ca timpii de imobilizare ai aeronavelor să fie cât mai scurţi;
– TAROM va transmite producatorului un sumar al problemelor tehnice apărute în operarea curentă pentru analiză;
– Concomitent, ATR şi-a manifestat interesul de a participa la selecţia pe care TAROM doreşte să o facă pentru închirierea de aeronave în condiţii drylease. Producătorul va transmite în curând o ofertă de închiriere a două avioane de generaţie nouă, de tipul ATR 72-600.

Citește și  Incident: Un Boeing 737-700 TAROM care efectua în această seară zborul RO306 pe ruta FRA-OTP a aterizat la Timișoara

Compania TAROM intenţionează să poarte discuţii bilaterale, de această natură, cu reprezentanţii tuturor companiilor producătoare de aeronave.

“Am hotarât, cu sprijinul Ministrului Transporturilor, că este timpul să luăm măsuri pe toate planurile pentru a consolida încrederea pasagerilor noştri în serviciile oferite de TAROM.

Rigoarea în ceea ce priveşte siguranţa zborurilor şi confortul pasagerilor rămân prioritare iar planul nostru este de a îmbunătăţi în cel mai scurt timp experienţa călătoriillor la bordul aeronavelor noastre”, a declarat Dan Plaveti, Directorul General al TAROM

Conducerea Companiei TAROM şi reprezentanţii Ministerului Transporturilor continuă măsurile care au ca obiectiv creşterea operativităţii, eficientizarea activităţii, diminuarea timpilor de imobilizare ai aeronavelor la sol si eliminarea intarzierilor in programul de zbor.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

675 postări
46 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *