Urmărește-ne

TAROM va solicita un ajutor de stat de restructurare de 190 de milioane de euro

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. TAROM va solicita un ajutor de stat de restructurare de 190 de milioane de euro
Foto: T. Jerkson

Știri

TAROM va solicita un ajutor de stat de restructurare de 190 de milioane de euro

Managementul TAROM a întocmit un plan de restructurare a companiei însă costul restructurării se ridică la aproximativ 380 de milioane de euro.

Compania aeriană națională intenționează să reducă din costuri prin diminuarea cu 25% a numărului de angajați și cu 50% a numărului celor din posturile de conducere din TAROM, potrivit Profit.ro.

Pe lângă aceste tăieri, în planul de restructurare a companiei se menționează și închiderea unor agenții proprii din țară și străinătate, optimizarea rețelei de rute prin eliminarea celor neprofitabile dar și uniformizarea flotei.

Costurile la care se ridică implementarea acestui plan de restructurare sunt de aproximativ 380 de milioane de euro iar TAROM va solicita un ajutor de stat individual de restructurare din partea Guvernului de aproape 191 de milioane de euro.

De asemenea, împrumutul de salvare acordat de Guvern companiei TAROM în luna februarie a anului curent în valoare de 37 de milioane de euro va fi transformat în ajutor de restructurare.

În urma acestei acțiuni, compania va mai solicita Guvernului alte 155 de milioane de euro iar restul de 190 de milioane de euro necesare pentru implementarea planului de restructurare vor fi suportate de companie.

Pe lângă acest ajutor de restructurare TAROM a făcut demersuri pentru obținerea unei garanții de stat pentru un împrumut de 65 de milioane de euro pentru acoperirea pierderilor cauzate de pandemie.

În 2020 se estimează că TAROM va raporta o pierdere de aproape 65 de milioane de euro.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus