Compania aeriană de stat vinde participația pe care o deține în societatea comercială Romanian Fuelling Services SRL, entitate sub care Air BP își desfășoară o parte din activitatea din România.
TAROM a început procesul de vânzare a acțiunilor și părților sociale pe care le deține în mai multe firme, iar prima vânzare de acest fel vizează înstrăinarea părților sociale deținute în cadrul Air bp România.
Compania aeriană de stat deține, de la începutul anilor 2000, 50% dintre părțile sociale ale Romanian Fuelling Services SRL, entitate sub care Air BP își desfășoară o parte din activitatea din România.
În urmă cu câteva săptămâni, acționarii TAROM au aprobat vânzarea acestei participații către BP Holdings BV, entitate care este parte a grupului britanic bp (British Petroleum).
Valoarea tranzacției dintre TAROM și bp este necunoscută. După vânzarea participației, BP Holdings BV devine asociat unic al Romanian Fuelling Services SRL.
Air bp este furnizează combustibil pentru avioane în peste 500 de aeroporturi din întreaga lume, iar în România oferă astfel de servicii la cele două aeroporturi din București și la aeroportul din Constanța.
Romanian Fuelling Services SRL a avut în anul 2023, ultimul pentru care există date oficiale, o cifră de afaceri de 9 milioane de lei și un profit de 120 de mii de lei.
În țara noastră, activitatea comercială a Air bp se desfășoară aproape exclusiv prin Air bp Sales România SRL, deținută integral de bp. Această firmă a avut în 2023 o cifră de afaceri de 574 de milioane de lei și un profit de 11,5 milioane de lei.
TAROM mai deține acțiuni și în companiile Globe Ground, dnata Catering și două firme care dețin hoteluri, detalii aici.
» 🏢 Detalii complete despre compania aeriană TAROMnou
Abonează-te la BoardingPass Plus
Deții deja un abonament BoardingPass Plus?
⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.