Topul aeroporturilor regionale din România în 2021 după numărul de pasageri

Cele 14 aeroporturi regionale din România au fost tranzitate în anul 2021 de 4,3 milioane de pasageri.

În anul 2021 aeroportul din Cluj Napoca s-a situat pe locul întâi în topul aeroporturilor regionale după numărul de pasageri, iar la polul opus se află aeroportul din Tulcea.

Din cauza pandemiei, traficul aerian din țara noastră în anul 2021 a înregistrat creșteri față de 2020, însă este în continuare la aproximativ 50% față de nivelul din 2019.

Aeroportul din Cluj Napoca a înregistrat în 2021 un număr total de 1,46 milioane de pasageri și își păstrează titlul de cel mai mare aeroport regional din țara noastră.

Pe locul al doilea în acest top a urcat anul trecut aeroportul din Iași cu 640 de mii de pasageri înregistrați.

Aceasta este prima dată când aeroportul ieșean a reușit această performanță, după ce în 2021 a devansat aeroportul din Timișoara cu 10.179 de pasageri.

Aeroportul din Timișoara a înregistrat în 2021 629 de mii de pasageri și este urmat pe locul al patrulea de aeroportul din Bacău, aeroport care în 2021 a fost tranzitat de 380 de mii de pasageri.

Traficul aerian a crescut semnificat în 2021 la aeroportul din Suceava. Acesta a înregistrat în anul care s-a încheiat un număr de 346 de mii de pasageri.

Sub pragul de 300 de mii de pasageri înregistrați anual, în 2021 s-au situat aeroporturile din Sibiu (281 de mii de pasageri), Craiova (192 de mii de pasageri), Oradea (135 de mii de pasageri).

Topul continuă cu aeroporturile din Târgu Mureș (91 de mii de pasageri), Constanța (52 de mii de pasageri), Satu Mare (47 de mii de pasageri), Baia Mare (44 de mii de pasageri) și Arad (12 mii de pasageri).

Potrivit datelor de la Autoritatea Aeronautică, topul aeroporturilor regionale românești după numărul de pasageri înregistrați se încheie cu aeroportul tulcean.

În 2021 aeroportul „Delta Dunării” din Tulcea a fost tranzitat de numai 73 de pasageri.

În total, anul trecut aeroporturile regionale din România au fost tranzitate de 4.304.351 de pasageri.

Din acest top doar aeroporturile din Arad și Tulcea nu au zboruri comerciale regulate, însă de la aeroportul din Arad sunt operate anual zboruri charter spre destinații de vacanță.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
27
distribuiri
2 comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Un activist a fost arestat după ce avionul în care se afla a aterizat de urgență în Egipt

Articolul următor

Animawings: 3 rute din București și Cluj Napoca spre Grecia în vara anului 2022

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
27
Share