Știri
Îmi place

Transportatorul Swiss ar putea renunța la zborurile pe distanțe scurte din Geneva

24 august 2016
8386 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 2 minute
Transportatorul Swiss ar putea renunța la zborurile pe distanțe scurte din Geneva

O astfel de decizie ar fi fost de neconceput în urmă cu câțiva ani. Însă cifra de afaceri a companiei aeriene de astăzi arată din ce în ce mai rău, iar o retragere de la Geneva ar putea fi pusă în practică pe parcursul anului 2018.

De ce? Aceasta se datorează faptului că transportatorul aerian național al Elveției continuă să piardă bani pe zborurile scurte din Geneva. Mai mult, Swiss este membru al grupului Lufthansa și se află sub presiune pentru a economisi cât mai mulți bani.

Conform personalului companiei aeriene, un plan de afaceri este în curs de elaborare, acesta stipulând ca operațiunile sale să fie preluate de către filiala Lufthansa Eurowings cu costurile de operare mult mai mici.

Problema cu care transportatorul elvețian se confruntă la Geneva este că, în comparație cu competitorul său direct – EasyJet, cota sa de piață este mult mai mică.

Citește și  Primul Embraer 195LR în livery Star Alliance al Austrian Airlines a efectuat primul său zbor; detinația a fost Chișinău

Tarifele reduse pe care le oferă EasyJet indică faptul că operatorul elvețian se află sub o presiune de stabilire a prețurilor considerabile pe piața din Geneva.

Într-o declarație de presă, reprezentanții Swiss au spus: „Suntem foarte încrezători că putem continua cu actualul program de zboruri din și către Geneva”.

Eurowings, companie low-cost, se confruntă cu problemele costurilor zborurilor pe distanțe lungi. Lufthansa a constatat că pe distanțe lungi, low-cost-ul nu este chiar atât de ușor de realizat.

Ruta Köln – Boston (zborul de debut a fost pe 30 mai) se va încheia pe 28 august, cu două luni mai devreme față de data planificată inițial. O altă rută, între Köln și Dubai, planificată pentru 15 decembrie, nu va fi inaugurată la acea dată.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

BoardingPass

355 postări
0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *