Urmărește-ne

Trei vehicule se aflau pe pista de la Chișinău în timp ce un Airbus A319 FlyOne a decolat

  1. BoardingPass.ro
  2. Incidente aviatice
  3. Trei vehicule se aflau pe pista de la Chișinău în timp ce un Airbus A319 FlyOne a decolat
Foto: Anton Șerbatov

Incidente aviatice

Trei vehicule se aflau pe pista de la Chișinău în timp ce un Airbus A319 FlyOne a decolat

În 30 septembrie un Airbus A319 al companiei FlyOne a decolat de pe pista aeroportului din Chișinău în timp ce la celălalt capăt al acesteia se aflau trei vehicule.

Avionul, înmatriculat ER-00002, efectua luni după-amiază zborul FlyOne 5F131 Chișinău – Moscova Vnukovo însă după decolare, la ora locală 16:01, piloții companiei moldovenești au informat turnul de control despre faptul că în timpul decolării pe pistă se aflau trei vehicule.

Sorin Stati, fost director general al MoldATSA, scrie într-o postare pe Facebook: „La decolare dispecerul/controlorul de navigație aeriană a uitat sa elibereze pista de decolare de transportul special/camioane care curățau suprafața respectivei piste, procedura care se execută permanent după un anumit număr de decolări și aterizări, cu scopul excluderii pericolului ca anumite obiecte ce ar putea fi pe pistă sa fie atrase de suvoiul de aer în motoarele aeronavelor sau să lovească în aeronave după impactul cu sașiul acestora.

Mai jos puteți asculta convorbirea dintre piloți și turnul de control:

Acest incident grav are loc la doar câtevq săptămâni după ce un Airbus A320 din Armenia care zbura pentru Air Moldova cu 140 de pasageri la bord a fost la un pas de a se ciocni în aer cu un Antonov AN-2 care a decolat de pe aerodromul Vadul Lui Vodă din Moldova.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus