Știri
Îmi place

Turkish Airlines și Airbus semnează un contract pentru o posibilă comandă care ar include 25 de Airbusuri A350

5 ianuarie 2018
4156 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 2 minute
Turkish Airlines și Airbus semnează un contract pentru o posibilă comandă care ar include 25 de Airbusuri A350

Directorul executiv al Airbus, Tom Enders, a semnat un acord fără caracter obligatoriu cu Turkish Airlines cu privire la o comandă posibilă pentru 20 de aeronave A350-900 și alte 5 opțiuni, în timpul vizitei oficiale a președintelui turc, Tayyip Erdogan, la Paris, vineri.

Turkish Airlines, unul dintre transportatori aerieni cu cea mai mare creștere din întreaga lume, este un client major al companiei Airbus și al rivalului american Boeing. În urmă cu câteva luni, operatorul turc a plasat o comandă pentru 40 de aeronave Boeing 787-9 Dreamliner în timpul unei vizite oficiale avută de Erdogan la New York.

Aceast acord cu Airbus a fost semnat în timpul unei ceremonii la care au participat președintele turc Erdogan, gazda acestuia, președintele francez Emmanuel Macron, și CEO-ul companiei Airbus. Compania aeriană Turkish Airlines a confirmat într-o declarație ulterioară că au început negocierile cu Airbus cu privire la o posibilă comandă pentru aeronave Airbus A350 însă în acest moment nu există nicio comandă fermă pentru acest tip de avion.

Citește și  Lufthansa prezintă schimbările de la baza din Munchen: aduce 5 Airbusuri A380 și lansează rute noi

Negocierile cu Airbus au început odată cu această intenție de a cumpăra aeronave A350„, a adăugat compania aeriană într-o scurtă declarație.

Flota Turkish Airlines numără în acest moment peste 285 de aeronave din care mai bine de jumătate sunt produse de Boeing. De asemenea, pe lângă cele 40 de Boeinguri 787-9 Dreamliner, operatorul turc mai are comenzi plasate pentru 75 de aeronave Boeing 737 MAX și alte 92 de aeronave Airbus A321neo.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

699 postări
48 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *