Urmărește-ne

Un Airbus A320 Cham Wings a aterizat de urgență într-o bază militară

  1. BoardingPass.ro
  2. Incidente aviatice
  3. Un Airbus A320 Cham Wings a aterizat de urgență într-o bază militară

Incidente aviatice

Un Airbus A320 Cham Wings a aterizat de urgență într-o bază militară

Atacurile aeriene israeliene din suburbiile Damascului au pus în pericol zborul 6Q514 al companiei Cham Wings.

Avionul companiei siriene Cham Wings, un Airbus A320, efectua un zbor regulat pe ruta Najaf (Irak) – Damasc (Siria), dar a fost nevoit să aterizeze de urgență la o bază aeriană din cauza unor rachete trase la granița dintre Siria și Israel, deoarece apărarea anti aeriană siriană a fost activată pentru a respinge atacul israelian.

Aeronava urma să aterizeze pe Aeroportul Internațional Damasc, dar nu a putut face acest lucru, iar zborul a fost redirecționat de urgență către bază militară siriană Khmeimim, aflată sub controlul armatei ruse.

Dacă aeronava și-ar fi continuat traseul spre aeroportul din Damasc ar fi fost prinsă în focul bateriilor anti-aeriene siriene care ținteau avioanele militare israeliene. Controlorii de trafic aerian sirieni au luat rapid decizia de-a redirecționa avionul pentru a evita un posibil dezastru.

Potrivit site-ului Russia Today, Ministerul Rus al Apărării a menționat că, utilizarea avioanelor civile ca ”scut” este o obișnuință din partea piloților Forțelor Aeriene Israeliene. Tel Avivul cunoaște foarte bine rutele civile de zbor și activitatea din jurul Damascului, iar astfel de acțiuni nechibzuite din partea armatei israeliene poate duce la tragedii.

Nu este prima data când avioanele de vânătoare israeliene au pus în pericol aeronave civile.

Moscova a criticat Tel Avivul pentru că a pus în pericol două zboruri de pasageri pe aeroporturile din Beirut și Damasc în timpul unui raid aerian în 2018.

Incidentul seamănă foarte mult cu catastrofa aeriană din Iran, de la începutul lunii ianuarie, când un avion ucrainian a fost doborât de o rachetă trasă de armata iraniană la câteva minute de la decolarea de pe aeroportul din Teheran.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus