Un Airbus A320 Star East Airline a avut probleme tehnice la Kabul

AIAS a anunțat în 7 septembrie că investighează un incident în care a fost implicat un Airbus A320 Star East Airline în 26 august în zona Kabul.

Despre incidentul investigat de AIAS am scris în exclusivitate pe conturile de social media ale BoardingPass în 31 august:

Advertisements

Potrivit informațiilor pe care le-am obținut, Airbusul A320 înmatriculat YR-SEA deținut de compania românească Star East Airline care a operat în ultimele trei săptămâni două zboruri de evacuare din Kabul spre Bahrain a avut o problemă tehnică la unul dintre motoare în timp ce opera al treilea zbor spre Kabul.

Din cauza acestui incident, piloții avionului au decis să nu mai aterizeze în capitala Afganistanului ci au zburat spre Islamabad, Pakistan.

În urma acestui eveniment nu au fost raportate persoane rănite sau daune ale aeronavei”, potrivit Autorității de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS).

Cele trei zboruri Star East Airline spre și dinspre Kabul au fost operate pentru guvernul american, însă această informație nu a putut fi confirmată oficial.

Citește și  Țiriac Air își mărește flota cu un avion Cessna 208B Grand Caravan EX

În noaptea dintre 31 august și 1 septembrie Airbusul A320 Star East Airline (YR-SEA) implicat în acest incident a decolat din Islamabad, Pakistan, spre Bahrain.

La o oră după ce a aterizat în Bahrain avionul a decolat spre Istanbul SAW.

În prezent acest Airbus A320 este singurul avion din flota Star East Airline. În urmă cu câteva zile am scris în exclusivitate despre faptul că Boeingul 737-400 (YR-SEB) care a fost operat de Star East Airline nu mai face parte din flota companiei românești.

Advertisements
Total
33
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
33
Share