Un ATR 72-600 TAROM a lovit un iepure în timpul decolării de la Oradea

Un avion de tip ATR 72-600 operat de TAROM a lovit joi dimineață un iepure în timpul decolării de pe aeroportul din Oradea.

Avionul implicat în acest incident este înmatriculat YR-ATJ și potrivit reprezentanților aeroportului orădean acesta ar fi lovit cu jamba din față un iepure care se afla pe pistă în timp ce avionul era în procedură de decolare.

Advertisements

Potrivit datelor înregistrate de Flightradar24, avionul a atins o viteză maximă de 117 kilometri pe oră, iar apoi piloții au anulat procedura de decolare și au revenit pe platforma aeroportului din Oradea.

Incidentul a avut loc joi dimineață la ora 05:20, iar ATR-ul 72-600 avea ca destinație aeroportul Henri Coandă din București, zbor TAROM RO630.

Ca măsură de precauție, piloții au solicitat ca o echipă tehnică să se deplaseze la Oradea pentru a verifica mai amănunțit avionul.

Cei 43 de pasageri ai zborului TAROM RO630 Oradea – București au fost transportați spre capitală joi la ora 14:10 cu un alt ATR 72-600, înmatriculat YR-ATM.

Avionul care a lovit iepurele pe pistă a revenit la București abia joi seară la ora 18:20 și ulterior a reintrat în serviciul comercial.

În urma acestui incident nu au existat victime (umane), iar avariile suferite de avion sunt necunoscute.

Captură de ecran: Flightradar24

Advertisements
Total
1
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share