Urmărește-ne

Un avion aparținând companiei Blue Air a ieşit de pe pistă în momentul aterizării, pe aeroportul din Cluj

Știri

Un avion aparținând companiei Blue Air a ieşit de pe pistă în momentul aterizării, pe aeroportul din Cluj

Boeing-ul 737-400 aparținând companiei Blue Air (YR BAS) care efectua zborul charter OTP – CLJ – Barcelona 0B 9301 a iesit în afara pistei după aterizarea pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj. Evenimentul s-a produs în această dimineață la ora 07:50. 

Conform declarațiilor directorului aeroportului din Cluj-Napoca, David Ciceo, o aeronavă Blue Air care a decolat de la București, cu destinația Barcelona, a aterizat în această dimineață la ora 07:50 pe Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj, de unde trebuia sa mai ia 40 de pasageri. În momentul producerii evenimentului, la bordul aeronavei se aflau 110 pasageri şi 6 membri ai echipajului. Incidentul nu s-a soldat cu vătămarea vreunei persoane și nici nu au fost înregistrate pagube materiale.

De asemenea, reprezentanții companiei Blue Air susțin că aeronava a aterizat în condiţii dificile, dar corespunzătoare conform buletinului meteo transmis de catre ROMATSA (informații preluate de la reprezentanții aeroportului Cluj la ora 07:30), aparatul de zbor ieşind la capătul 07 al pistei, în afara suprafeţei betonate. În acest moment pista aeroportului este momentan închisă traficului. Oficialii companiei au anunțat că o anchetă a CIAS (Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile) va stabili detaliile incidentului.

Citește și  Blue Air a transportat 1,4 milioane pasageri în primele șase luni din 2016

Conform comunicatului oficial Blue Air, pasagerii zborului charter 0B 9301 au fost îmbarcați în autocare și transportați la Sibiu pentru a-și continua călătoria spre Barcelona.

După producerea incidentului, două zboruri TAROM care trebuiau să aterizeze au fost redirecționate spre Sibiu, în timp ce cursa ROT Cluj – Viena care trebuia să decoleze a fost anulată.

sursa: aeronews.ro

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Suntem și pe Facebook

Noutăți de pe Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.

Parcare Otopeni

Parcare Otopeni

Articole populare

Publicitate
Mergi sus