Un avion privat înmatriculat în România s-a prăbușit la est de Milano (foto)

Foto: Michael Steffen

Un avion privat înmatriculat în țara noastră s-ar fi prăbușit duminică după-amiază în apropierea aeroportului Linate din Milano.

Avionul, un Pilatus PC12 înmatriculat YR-PDV, a decolat de la aeroportul Linate din Milano cu destinația Olbia.

Advertisements

După un tur de aeroport acesta s-a prăbușit într-o zonă rezidențială de la sud-est de Milano, în imediata apropiere a aeroportului Linate și a unei stații de metrou.

Presa italiană scrie că accidentul a avut loc duminică după-amiază în jurul orei locale 13:07, iar avionul s-a prăbușit pe o clădire din apropierea unei stații de metrou din San Donato, Milano.

La scurt timp după eveniment, traficul aerian de pe aeroportul Linate a fost suspendat temporar.

Foto: MilanoToday

Avionul implicat în acest accident este înmatriculat în România ca YR-PDV și era deținut de Dan Petrescu, un miliardar român cu afaceri în imobiliare.

În 30 septembrie acesta a zburat din București spre Milano Linate, iar în 3 octombrie a decolat de acolo spre Olbia, Sardinia, conform presei italiene.

Cauzele accidentului sunt necunoscute, însă MilanoToday menționează că în clădirea peste care s-a prăbușit avionul nu ar fi fost nicio persoană.

Aceeași sursă menționează că la bordul avionului se aflau opt persoane, un pilot, copilot și șase pasageri, care, din nefericire, și-au pierdut viața cu toții.

La bordul avionului s-ar fi aflat și familia omului de afaceri român.

Potrivit informațiilor comunicate de autoritățile italiene, în urma demersurilor de identificare a victimelor acestui incident, printre persoanele decedate se regăsesc 7 cetățeni români (toți deținând și alte cetățenii). Totodată, MAE menționează că, până la acest moment, Consulatul General al României la Milano nu a primit solicitări de asistență consulară cu privire la acest incident“, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

Captură de ecran: Flightradar24
Advertisements
Total
1
Shares
6 comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share