Accident Un avion privat s-a prăbușit în Marea Baltică

Cessna 551 (OE-FGR) / Foto: Javier Rodriguez via JetPhotos

Un avion privat care a decolat duminică după-amiază din Spania s-a prăbușit în Marea Baltică.

Un Cessna 551 înmatriculat în Austria ca OE-FGR care a decolat în după-amiaza zilei de 4 septembrie 2022 de pe aeroportul Jerez din sud-vestul Spaniei s-a prăbușit în Marea Baltică.

Potrivit datelor înregistrate de Flightradar24, avionul privat a pierdut din altitudine și a dispărut de pe radare în timp ce se afla la est de insula Gotland din Suedia.

La scurt timp după ce avionul a dispărut de pe radare, autoritățile suedeze și lituaniene au trimis elicoptere de căutare și salvare în zona unde se presupune că s-ar fi prăbușit avionul.

Am aflat că avionul s-a prăbușit (în ocean) la nord-vest de orașul Ventspils din Letonia”, a declarat un purtător de cuvânt al serviciului de salvare al Suediei.

A dispărut de pe radar”, a adăugat acesta, potrivit Reuters

Mai multe avioane de vânătoare ale forțelor aeriene spaniole, franceze, daneze și germane au interceptat acest avion privat după ce piloții nu au mai răspuns controlorilor de trafic aerian francezi.

De asemenea, oficiali ai serviciului de salvare suedez au afirmat că piloții avioanelor de vânătoare au raportat că nimeni nu era vizibil în cabina de pilotaj a avionului privat.

Potrivit presei germane, la bordul avionului s-ar fi aflat patru persoane, iar destinația acestuia era Koln (Germania).

Avionul a decolat din Jerez (Spania) la ora 12:56UTC, iar la 17:37UTC acesta a început să piardă rapid din altitudine, conform Flightradar24.

Aceeași sursă indică faptul că acest avion de tip Cessna 551 a fost asamblat în anul 1979.

Istoric zbor Cessna 551 (OE-FGR) din 4 septembrie 2022 / Captură ecran: Flightradar24


⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
1
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Satu Mare, Tg. Mureș și Constanța vor avea zboruri spre Roma abia în 2023

Articolul următor

Air Moldova va zbura din octombrie 2022 spre Tbilisi, Praga și Varșovia

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
1
Share