Urmărește-ne

Un avion TAROM a fost interceptat de avioane militare peste Germania

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Un avion TAROM a fost interceptat de avioane militare peste Germania
Foto: Aero Icarus

Știri

Un avion TAROM a fost interceptat de avioane militare peste Germania

Potrivit informațiilor apărute pe AVHerald aflăm că un Boeing 737-700 al companiei TAROM, înmatriculat YR-BGG, care a efectuat joi dimineață zborul RO371 pe ruta București – Bruxelles, a fost interceptat de două avioane Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Germane.

În timp ce se afla la altitudinea de 40000 de picioare (FL400), se pare că, controlorii de trafic aerian nu ar fi reușit să ia legătura cu piloții aeronavei și conform procedurilor standard aceștia au solicitat interceptarea acesteia.

Cele două avioane Eurofighter au interceptat Boeingul TAROM în apropiere de Frankfurt, iar ulterior piloții TAROM au reușit să reia legătura cu controlorii de trafic aerian germani menționând că după transferul de la controlorii de trafic aerian din Austria către cei din Germania au selectat frecvența radio greșită.

Citește și  EASA a certificat varianta MAX-8200; Ryanair va recepționa 8 MAX-uri în aprilie

Aeronava și-a continuat zborul fără alte incidente și a aterizat la Bruxelles la aproximativ 45 de minute după interceptare. Cele două avioane Eurofighter Typhoon s-au întors la baza aeriană Neuburg din Bavaria.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus