Un avion Wizz Air a ieșit luni seara de pe pista aeroportului din Cluj Napoca

Airbus A320 Wizz Air / Foto: Matt Varley

Un Airbus A320 care opera în seara zilei de 17 ianuarie 2022 zborul Wizz Air de pe ruta Bologna – Cluj Napoca a ieșit de pe pista aeroportului de destinație după aterizare.

După aterizare, în timpul manevrei de întoarcere pe pistă, jamba din față a Airbusului A320 Wizz Air (HA-LYK) a ieșit de pe suprafața betonată a pistei.

Directorul aeroportului din Cluj Napoca a declarat pentru Cluj24 că incidentul s-a petrecut din cauza vântului puternic, iar avionul nu a fost avariat.

La zborul Wizz Air de la Bologna, având în vedere că a bătut vântul puternic și erau condiții de iarnă, nu era recomandat să întoarcă pe pistă, avionul a întors pe pistă contrar condițiilor meteo și a ieșit puțin în lateralul pistei. Nu a fost avariată deloc aeronava, nici pasagerii nu au avut probleme. Din acest motiv au fost întârzieri între 30 de minute și o oră la zborurile Wizz Air de la Valencia și Lufthansa de la Munchen”, declară directorul aeroportului clujean.

Potrivit datelor înregistrate de FlightRadar24, incidentul a avut loc luni seara la ora locală 23:27.

La ora respectivă vântul bătea cu o viteză de aproximativ 20 de noduri (37 km/h) pe direcția nord-vest – sud-est, potrivit datelor furnizate de ROMATSA.

După eveniment avionul a fost tractat pe pistă și ulterior mutat pe platforma de parcare a aeroportului din Cluj Napoca.

În dimineața zilei de marți, 18 ianuarie 2022, avionul a operat un zbor din Cluj Napoca spre Milano BGY.

Wizz Air W6334 din 17JAN22 / Captură ecran: FlightRadar24


Total
13
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
13
Share