Un avion Wizz Air a ieșit luni seara de pe pista aeroportului din Cluj Napoca

Airbus A320 Wizz Air / Foto: Matt Varley

Un Airbus A320 care opera în seara zilei de 17 ianuarie 2022 zborul Wizz Air de pe ruta Bologna – Cluj Napoca a ieșit de pe pista aeroportului de destinație după aterizare.

După aterizare, în timpul manevrei de întoarcere pe pistă, jamba din față a Airbusului A320 Wizz Air (HA-LYK) a ieșit de pe suprafața betonată a pistei.

Directorul aeroportului din Cluj Napoca a declarat pentru Cluj24 că incidentul s-a petrecut din cauza vântului puternic, iar avionul nu a fost avariat.

La zborul Wizz Air de la Bologna, având în vedere că a bătut vântul puternic și erau condiții de iarnă, nu era recomandat să întoarcă pe pistă, avionul a întors pe pistă contrar condițiilor meteo și a ieșit puțin în lateralul pistei. Nu a fost avariată deloc aeronava, nici pasagerii nu au avut probleme. Din acest motiv au fost întârzieri între 30 de minute și o oră la zborurile Wizz Air de la Valencia și Lufthansa de la Munchen”, declară directorul aeroportului clujean.

Potrivit datelor înregistrate de FlightRadar24, incidentul a avut loc luni seara la ora locală 23:27.

La ora respectivă vântul bătea cu o viteză de aproximativ 20 de noduri (37 km/h) pe direcția nord-vest – sud-est, potrivit datelor furnizate de ROMATSA.

După eveniment avionul a fost tractat pe pistă și ulterior mutat pe platforma de parcare a aeroportului din Cluj Napoca.

În dimineața zilei de marți, 18 ianuarie 2022, avionul a operat un zbor din Cluj Napoca spre Milano BGY.

Wizz Air W6334 din 17JAN22 / Captură ecran: FlightRadar24


⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
13
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
13
Share