Un MiG 21 și un elicopter ale Forțelor Aeriene Române au dispărut de pe radar

MiG 21 Lancer Forțele Aeriene Române / MApN

Miercuri, 2 martie, ora 20:00, un avion de tip MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20:03 a dispărut de pe radar.

Potrivit MApN, avionul de vânătoare executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei.

Mig-ul 21 LanceR a cărui înmatriculare este momentan necunoscută a decolat de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu miercuri seară, în jurul orei 19:50, transmite MApN.

Până la această oră nu există informații despre starea pilotului și a avionului.

Ministerul Apărării anunță că au fost declanșate de urgență operațiunile de căutare-salvare.

Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenție ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă.

La ora 21:25 IPJ Constanța a confirmat că a primit sesizări cu privire la o explozie pe câmp, între localitățile Cogealac și Săcele.
______________
Actualizare, miercuri, ora 21:40: elicopterul IAR-330 Puma care a plecat în căutarea avionului MiG 21 LanceR ar fi dispărut și el de pe radar.

MApN: elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20:21, în misiune de căutare-salvare a avionului Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20:44.

Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază.

Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Nu se cunoaște starea echipajului sau a aeronavei. Și în acest caz s-au declanșat operațiunile de căutare-salvare.

Nu sunt încă informații certe, la acest moment, nici despre pilotul sau aeronava MiG 21 LanceR.
____________
Actualizare, miercuri, ora 22:10: Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a confirmat pentru ZIUA de Constanța că toți cei cinci militari care s-au aflat la bordul elicopterului au decedat.

Aceștia au fost găsiți decedați în zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom.

Până la această oră MiG-ul 21 LanceR încă nu a fost găsit, misiunea de căutare continuă.
____________
Actualizare, miercuri, ora 22:40: echipajele de căutare-salvare plecate în căutarea elicopterului prăbușit și a avionului dispărut de pe radar au ajuns într-o zonă inaccesibilă, iar echipajele pleacă pe jos, transmite Digi24.


____________
Actualizare, miercuri, ora 23:20:În accidentul aviatic în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma, miercuri, 2 martie, şi-au pierdut viața 7 militari. Pe lângă cei cinci membri ai echipajului comunicați inițial, urcaseră la bord și doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române.

Reamintim că elicopterul militar, tip IAR 330-Puma al Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, decolase de urgență în misiune de căutare-salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR.

Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20:44 şi s-a prăbușit în zona localității Gura Dobrogei, județul Constanța, la aproximativ 11 km de aerodrom.

Operațiunile de căutare–salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR sunt încă în desfășurare.

Ministrul Apărării Naționale și șeful Statului Major al Apărării îşi exprimă profundul regret pentru tragicul eveniment şi este alături de familiile celor militarilor.
____________
Actualizare, joi, ora 00:00: Echipajele de salvare au identificat locul unde s-a prăbușit MiG-ul 21 LanceR al Forțelor Aeriene Române, însă momentan nu se cunosc detalii despre pilot și dacă acesta s-a catapultat sau nu.
____________
Actualizare, joi, ora 08:00: Pilotul avionului MiG-21 LanceR care s-a prăbușit miercuri seara în apropierea aeroportului din Constanța a fost găsit decedat.

Forțele Aeriene şi Parchetul Militar au anunțat că fac cercetări în acest caz, informează MApN.

De asemenea, toate aeronavele de tip MiG-21 LanceR şi IAR 330 Puma deținute de statul român, modele implicate în catastrofele aviatice din seara zilei de 2 martie, vor au fost consemnate la sol până sunt aflate cauzele prăbușirilor.

Știre în curs de actualizare!⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
24
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
24
Share