Unicul AN-225 Mriya construit a fost distrus în conflictul militar din Ucraina

Antonov AN-225 Mriya (UR-82060) în Rzeszow (Polonia) / Foto: Karol Trojanowski

Actualizare, 27 februarie ora 18:30: Compania Antonov a transmis duminică seara la ora 18:10 faptul că nu poate oferi informații despre starea tehnică a avionului din cauză că acesta nu a fost inspectat de experți.
____________
Unicul Antonov AN-225 Mriya construit, și cel mai mare avion din lume, a fost distrus în conflictul militar din Ucraina.

În decursul zilei de duminică a circulat în mediul online o imagine neclară dar în care putea fi distinsă coada în flăcări a uriașului avion.

Ulterior, în a doua parte a zilei presa independentă din Ucraina a confirmat vestea, AN-ul 225 Mriya înmatriculat UR-82060 a fost distrus.

Unicul AN-225 Mriya construit a operat ultimul său zbor comercial în 3-4 februarie 2022 pe ruta Tianjin (China) – Bishkek (Kârgâzstan) – Billund (Danemarca).

Ulterior, în 5 februarie, avionul a zburat din Billund spre aeroportul Gostomel din apropiere de Kiev.

Unicul Antonov AN-225 Mriya a vizitat România o singură dată.

Zborul istoric a avut loc în 7 octombrie 2021 și a adunat în jurul aeroportului din București sute, dacă nu mii, de curioși.

Începând de vineri, 25 februarie, aeroportul Gostomel a fost una dintre locațiile în care s-au înregistrat cele mai mari focuri de armă între trupele ruse și cele ucrainene.

Pe aeroportul Gostomel mai erau parcate și alte avioane deținute de compania Antonov, inclusiv un Antonov AN-22.

Starea unicului AN-22 operat de o companie privată și a altor avioane cargo parcate pe aeroportul Gostomel din Kiev este neclară.
Total
21
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
21
Share