Unicul AN-225 Mriya construit a fost distrus în conflictul militar din Ucraina

Antonov AN-225 Mriya (UR-82060) în Rzeszow (Polonia) / Foto: Karol Trojanowski

Actualizare, 27 februarie ora 18:30: Compania Antonov a transmis duminică seara la ora 18:10 faptul că nu poate oferi informații despre starea tehnică a avionului din cauză că acesta nu a fost inspectat de experți.
____________
Unicul Antonov AN-225 Mriya construit, și cel mai mare avion din lume, a fost distrus în conflictul militar din Ucraina.

În decursul zilei de duminică a circulat în mediul online o imagine neclară dar în care putea fi distinsă coada în flăcări a uriașului avion.

Ulterior, în a doua parte a zilei presa independentă din Ucraina a confirmat vestea, AN-ul 225 Mriya înmatriculat UR-82060 a fost distrus.

Unicul AN-225 Mriya construit a operat ultimul său zbor comercial în 3-4 februarie 2022 pe ruta Tianjin (China) – Bishkek (Kârgâzstan) – Billund (Danemarca).

Ulterior, în 5 februarie, avionul a zburat din Billund spre aeroportul Gostomel din apropiere de Kiev.

Unicul Antonov AN-225 Mriya a vizitat România o singură dată.

Zborul istoric a avut loc în 7 octombrie 2021 și a adunat în jurul aeroportului din București sute, dacă nu mii, de curioși.

Începând de vineri, 25 februarie, aeroportul Gostomel a fost una dintre locațiile în care s-au înregistrat cele mai mari focuri de armă între trupele ruse și cele ucrainene.

Pe aeroportul Gostomel mai erau parcate și alte avioane deținute de compania Antonov, inclusiv un Antonov AN-22.

Starea unicului AN-22 operat de o companie privată și a altor avioane cargo parcate pe aeroportul Gostomel din Kiev este neclară.
⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
21
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Air France a suspendat temporar zborurile spre China, Coreea și Japonia

Articolul următor

Turkish Airlines a suplimentat temporar numărul zborurilor spre București

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
21
Share