Rute aeriene
Îmi place

Va zbura TAROM în vară din Iași, Cluj-Napoca și Timișoara către Amsterdam și din Timișoara către Viena?

9 ianuarie 2018
6205 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 2 minute
Va zbura TAROM în vară din Iași, Cluj-Napoca și Timișoara către Amsterdam și din Timișoara către Viena?

Potrivit ProTV, operatorul național TAROM intenționează să efectueze zboruri de pe aeroporturile regionale către marele hub SkyTeam de la Amsterdam dar și către Viena.

Posibilele rute amintite de sursa citată sunt următoarele:

  • Cluj-Napoca – Amsterdam;
  • Iași – Amsterdam;
  • Timișoara – Amsterdam;
  • Timișoara – Viena.

Sursă: ProTV

Nu cunoaștem sursa informațiilor pe care ProTV le deține, însă dacă stăm să analizăm puțin situația sloturilor de la Amsterdam o să realizăm că șansele ca TAROM să obțină sloturile necesare pentru zborurile din cele trei orașe către aeroportul Schipol din capitala Olandei sunt foarte scăzute. Despre posibile zboruri TAROM din Iași către Amsterdam s-a mai zvonit și în trecut, însă acestea nu s-au mai concretizat.

O altă rută interesantă amintită de ProTV este Timișoara – Viena. Posibilitatea ca această rută să fie lansată ar fi mult de mare față de celelalte deoarece, datorită distanței scurte dintre cele două orașe, TAROM ar putea opera aceste zboruri chiar și cu un avion mic, precum ATR42 sau ATR72.

Citește și  Wizz Air sărbătorește 100.000 de pasageri transportați pe ruta București - Cluj-Napoca

Până anul trecut, TAROM a operat zboruri pe ruta Cluj-Napoca – Viena cu aeronave ATR însă acest serviciu comercial a fost suspendat de către companie din motive comerciale. Ulterior, operatorul low-cost Wizzair a anunțat ruta Cluj-Napoca – Bratislava, oraș aflat la aproximativ 60km față de Viena, însă și aceștia au renunțat la această rută în toamna acestui an, cel mai probabil tot din cauza cererii scăzute.

Vom urmări cu mare interes dacă aceste rute se vor concretiza și vă vom ține la curent.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

699 postări
48 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *